Brussel

Twee verdachten van de schietpartij in de Brusselse Stalingradlaan blijven aangehouden. Dat heeft de Brusselse raadkamer vrijdag beslist. Bij de feiten verloor Aalstenaar Hassan El Bachiri (28) zondag zijn leven.

Sam Coremans

De verkeerde plaats op de verkeerde moment. Hassan uit Aalst zat iets te drinken met zijn tweelingbroer in de Stalingradlaan toen twee mannen op een step kwamen aanrijden. Ze schoten een handvuurwapen leeg richting het café. De vader van 28 jaar oud kwam zo lukraak om het leven. Een tweede persoon kreeg een kogel in de schouder.

Na de feiten zijn drie mensen aangehouden. Volgens onze informatie zou het onder andere gaan om H.B. en zijn zoon B.B., beiden uit Brussel. Alles zou draaien om een banale caféruzie, maar de exacte omstandigheden zijn nog niet duidelijk. Wat wel buiten kijf staat, is dat Hassan niets met de ruzie te maken had.

De drie verdachten zijn onder aanhoudingsmandaat geplaatst. “Dat heeft de onderzoeksrechter beslist”, meldt het Brussels parket. “Het gaat over moord en poging moord, als dader of medeplichtige. Vandaag heeft de raadkamer van Brussel de verdere aanhouding voor twee verdachten bevestigd.”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....