racisme

De politie is een onderzoek gestart naar meerdere racistische incidenten, waarbij Duitsers “Ausländer raus” zingen en een Hitlergroet brengen.

Vandaag om 09:05

Op een mondain pinksterfeestje in Sylt, het “Saint-Tropez van het noorden”, is opschudding ontstaan na een video van een racistisch incident. Verschillende gasten dansten er op een xenofobe versie van L’amour toujours, een househit van de Italiaanse dj Gigi D’Agostino. Boulevardblad Bild bracht beelden uit van het feestje in het restaurant Pony. Dat is gelegen aan de Strönwai in het plaatsje Kampen, die ook wel eens de Whiskystrasse wordt genoemd.

Vijf mensen brullen “Ausländer raus” (buitenlanders buiten) en “Deutschland den Deutschen” (Duitsland voor de Duitsers) mee. De rest van de feestvierders lijken zich hoegenaamd niet aan het gedrag te storen. Eén man houdt een paar vingers onder zijn neus en brengt de Hitlergroet.

Toegangsverbod

De politie bedankt op X de vele mensen die de video signaleerden. Er is een strafrechtelijke klacht ingediend en de beelden worden onderzocht om de betrokken personen te identificeren. Zij zullen zich moeten verantwoorden voor beschuldigingen van opruiing en het gebruik van symbolen van ongrondwettelijke organisaties.

De eigenaar van het restaurant zegt “geschokt” te zijn door de beelden. “Wij distantiëren ons van elke vorm van racisme. Hier is iedereen welkom, ongeacht zijn of haar afkomst. Aan de mensen in de video: jullie hebben hier vanaf nu een toegangsverbod!” Niet alleen de feestgangers, maar ook het nummer van Gigi D’Agostino wordt gebannen.

Ook de Duitse kanselier Olaf Scholz (SPD) reageerde met afschuw op de beelden: “Het is heel duidelijk: zulke slogans zijn walgelijk.” Racisme mag niet genormaliseerd worden, vindt ook minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser. “Al wie nazislogans roept, is een schande voor Duitsland.”

Nauwelijks waren hun woorden koud of er dook al een nieuw incident op, dit keer in Löningen (Nedersaksen). Op een feest van een schietvereniging ging hetzelfde nummer rond. Ook van dat incident is aangifte gedaan bij de politie.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....