© Getty Images via AFP

Amerikaans topgolfer Grayson Murray is afgelopen weekend op 30-jarige leeftijd om het leven gekomen. Volgens zijn ouders is hun zoon, die eerder al openlijk sprak over zijn problemen met alcohol en geestelijke gezondheid, zelf uit het leven gestapt.

Bron: The Guardian

Vandaag om 06:38

Grayson Murray, die begin dit jaar nog in de top 50 van de wereldranglijst stond, trok zich vrijdag terug uit de Charles Schwab Challenge, een tornooi op de Amerikaanse PGA Tour. Een dag later werd zijn overlijden bekendgemaakt.

“We hebben de afgelopen 24 uur geprobeerd om in het reine te komen met het feit dat onze zoon er niet meer is”, melden zijn ouders in een statement. “Het is surreëel dat we het niet alleen aan onszelf moeten toegeven, maar dat we het ook aan de wereld moeten erkennen. Het is een nachtmerrie. We hebben zo veel vragen waar geen antwoorden op bestaan”, aldus Eric en Terry Murray. “We weten wel dat onze zoon geliefd was. Door ons, door zijn broer Cameron, zijn zus Erica, zijn hele familie, zijn vrienden, zijn medespelers en – zo lijkt het – door velen van jullie die dit lezen. Hij was geliefd en zal worden gemist.”

Nadat hij in januari de Sony Open had gewonnen, sprak de 30-jarige golfer al over zijn worstelingen met alcohol en geestelijke gezondheid. “Het is moeilijk”, zo verklaarde hij onder meer. “Ik heb vaak willen opgeven. Mezelf opgeven. Het golfen opgeven. Het leven opgeven.” Op dat moment was hij echter al acht maanden nuchter, was hij christen geworden en had hij zich verloofd. Hij sprak hoop uit voor de toekomst en zei dat zijn beste golf nog voor hem lag.

Jay Monahan, commissaris van de Amerikaanse PGA Tour, zei dat er de komende dagen rouwadviseurs beschikbaar zullen zijn voor de spelers. “Grayson was een opmerkelijke speler, maar ook een zeer moedige man. Dat heb ik altijd geweldig aan hem gevonden.”

Ook voormalig nummer 1 van de wereld Luke Donald reageerde al op het overlijden van Murray. “Echt verwoestend nieuws. Hij vroeg me een paar maanden geleden nog om advies over hoe je op de Masters moest spelen en vorige week zag ik hem nog op een ander tornooi. Het leven is echt kostbaar. Mijn medeleven en gebeden voor zijn familie. Dat ze wat rust mogen vinden.”

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of surfen naar www.zelfmoord1813.be.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....