© BELGA

Na een jaar afwezigheid komt er in februari volgend jaar opnieuw een autosalon van Brussel. Dat meldt organisator Febiac donderdag. Het salon keert terug naar de hallen van Brussels Expo, van vrijdag 14 tot en met zondag 23 februari 2025. Een meerderheid van de automobielmerken en -groepen die actief zijn op de Belgische markt heeft zich volgens Febiac hiervoor uitgesproken.

Bron: BELGA

Het autosalon van Brussel, ook bekend als de Brussels Motor Show, vond traditioneel plaats in januari. Maar na de honderdste editie van het evenement in 2023, werd beslist dat er in 2024 geen salon meer georganiseerd zou worden omdat een aantal belangrijke exposanten afhaakte. Febiac organiseerde in februari dan een evenement enkel voor professionelen.

LEES OOK. 16 elektrische wagens gewikt en gewogen: welke zijn echt hun geld (niet) waard? En hoeveel betaal je nog na aftrek van de Vlaamse premie?

“Auto’s, motorfietsen en bedrijfsvoertuigen: alle secties van Febiac krijgen in februari 2025 de kans om hun nieuwe modellen tentoon te stellen en hun nieuwe technologieën voor te stellen aan zowel het grote publiek als professionals”, zegt Febiac-woordvoerder Christophe Dubon. “De belangrijkste wens van onze leden is dat hun producten centraal staan tijdens deze 101ste editie van de Brussels Motor Show. De bezoekers mogen zich verwachten aan een uitgebreid overzicht van de verschillende aandrijftypes die vandaag op de Belgische markt beschikbaar zijn, met exposanten die zowel hun traditionele verbrandingsmotoren als hun hybride en elektrische oplossingen onder de aandacht willen brengen.”

Het autosalon van Brussel is de grootste beurs van het land. Voor de coronacrisis lokte een zogenaamd ‘groot’ salon ruim een half miljoen bezoekers.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....