Een als penis verklede man in Barcelona.© Credit: domonabikeSpain / Imageselect

Een bruidegom die vastgebonden aan een lantaarnpaal de hele nacht staat te zingen. Dronken toeristen die zich vergrijpen aan een sekspop: een populaire badplaats aan de Costa Brava is dat soort uitspattingen zat en bant “kledij in de vorm van geslachtsdelen” op straat.

Bron: El Pais

Vandaag om 18:14

Dat je op sommige badplaatsen niet halfnaakt mag rondlopen, weet je ongetwijfeld. Maar ook je verkleden als levensgrote penis kan je nu duur komen te staan. Tenminste, aan de Spaanse kust wordt daarover verhit gedebatteerd. Een populaire badplaats aan de Spaanse Costa Brava bant “alle kledij in de vorm van geslachtsdelen”, en schrijft voortaan boetes uit die kunnen oplopen tot 1.500 euro.

Het is Maurici Jimenez, de burgemeester van Platja d’Aro menens: liefst zou hij alle vrijgezellenfeesten in zijn kuststad verbieden. Als voorbeeld van onaanvaardbaar gedrag noemt David Puertas, de plaatselijke politiechef, een recent incident waarbij de bruidegom met plakband aan een lantaarnpaal werd vastgebonden, terwijl zijn metgezellen de buren wakker hielden door luide muziek te spelen en tot in de vroege uurtjes te zingen.

“Die houding heeft een kwalijke invloed op onze lokale samenleving. We moeten ertegen vechten”, zei burgemeester Jiménez. Tegelijk beseft hij dat talloze horecazaken, stripshows en cruises leven van het vrijgezellentoerisme. Behalve Barcelona behoren ook ​​Málaga en Marbella tot de hotspots voor vrijgezellenfeesten.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....