Themabeeld.© Nicolas Landemard

Antwerpen

De politie heeft de voorbije week zes verdachten van drugssmokkel opgepakt in het Antwerpse havengebied. In totaal werd bijna twee ton cocaïne in beslag genomen.

Op kaai 730 stonden dinsdag twee containers klaar voor een grondige controle door de douanediensten. “Een 28-jarige medewerkster van een havenbedrijf had de twee containers echter laten verplaatsen”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

“Toen een 31-jarige vrachtwagenchauffeur zich aanbood om de twee containers op te halen, greep de scheepvaartpolitie in samenwerking met de federale gerechtelijke politie (FGP) Antwerpen in.” In de bewuste containers vond de politie in totaal 994 kilogram cocaïne in een deklading suiker. “De twee werden aangehouden door de onderzoeksrechter.”

Ontsnappingspoging

Diezelfde dag kon de FGP ook vier mannen arresteren aan kaai 1742. “Bij een controle van een vrachtwagen op de kaai die geladen was met twee containers, probeerden twee mannen te ontsnappen uit een van de containers”, zegt Aerts. Het duo zat verstopt in een zogenaamde Trojaanse container, zodanig ingericht om in te kunnen verblijven en drugs uit te halen.

De politie kon het tweetal en de vrachtwagenchauffeur, mannen van 41, 42 en 43 jaar oud, arresteren. “In het verdere onderzoek werd ook een 33-jarige straddlerchauffeur opgepakt die mogelijk betrokken was bij de illegale smokkel”, aldus Aerts. De politie trof een partij van 969 kilogram cocaïne aan in een van de containers.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter. “Na voorleiding werden de vier mannen aangehouden voor de invoer van verdovende middelen in vereniging.” De FGP voert het verdere onderzoek naar beide drugsvangsten.

 (jtp, vdaa)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....