Telegramkanaal Sirena verspreidde foto’s van de brand.© Sirena

Er zou een brand zijn uitgebroken in een van de residenties van Russisch president Vladimir Poetin. Dat meldt de Oekraïense krant Pravda op gezag van het Russische Telegramkanaal Sirena.

Vandaag om 09:02

De brand zou volgens Sirena zijn uitgebroken in een van de gebouwen van een residentie in Ongoedaj, een dorp in de autonome republiek Altaj. De vlammen zouden het gebouw bijna volledig hebben verwoest, zo luidt het. Hoewel de beelden nog niet onafhankelijk konden worden geverifieerd en het plaatselijke ministerie van Noodsituaties de brand voorlopig nog niet bevestigde, zijn er volgens het Telegramkanaal “geen sporen van bewerking” te vinden op de foto’s en is er geen twijfel dat het om de residentie in kwestie gaat. (Lees verder onder de foto)

© Sirena

Bloed van edelherten

Die residentie werd in 2010 gebouwd en is officieel eigendom van de Russische gasreus Gazprom. Volgens de Oekraïense krant Pravda werd destijds ruim 30 miljoen euro voor de bouw uitgetrokken.

In 2011 werd door de Russische onafhankelijke krant Novaja Gazeta echter onthuld dat de residentie in feite bedoeld was voor “de recreatie van Russische topambtenaren”, onder wie president Poetin. Er doen zelfs al jaren geruchten de ronde dat er ter plaatse edelherten worden gefokt zodat Poetin in het bloed van de dieren kan baden. Daarnaast zou er onder het complex ook een enorme bunker liggen waarin “minstens” 100.000 mensen kunnen schuilen. Beide beweringen konden echter nog nooit worden bevestigd.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....