Opnieuw kogelhulzen aangetroffen op een trein die Kortrijk aandeed.© Bas De Wilde

Kortrijk

Vier keer werden de voorbije maand verroeste 9 mm-kogelhulzen aangetroffen op een trein van de NMBS. Wie ze er achtergelaten heeft en waarom, blijft een raadsel.

Donderdag werden vier 9 mm-hulzen gevonden op een trein die aankwam in Kortrijk. Net als op een trein die tussen Geraardsbergen en Brussel-Zuid reed, waar ook enkele van die projectielen werden aangetroffen.

“Het onderzoek van onze diensten heeft voorlopig niets concreets opgeleverd, maar het is wel een opvallend fenomeen. Wat betreft een mogelijke dader is er op dit moment nog geen aanwijzing”, zegt een woordvoerder van de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede).

Op 30 april vond een treinconducteur op het toilet van een trein die aankwam in Kortrijk ook al drie verroeste 9 mm-kogels. Hij meldde het toen aan de politiezone Vlas, die op die dag net bezig was met een overlastcontrole in en rond het station. Toen werd het parket van Kortrijk al op de hoogte gebracht.

Het was toen al de tweede keer op korte termijn dat er een dergelijke vondst werd gedaan. Over het motief tast men nog altijd in het duister. Maar het gebeurt wel telkens op een trein die van Brussel komt of ernaartoe rijdt.(BDW)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....