🕒 Leestijd: 9 minuten

Mijn hypothese is dat de massale, bevolkingsbrede verlaging van het cholesterol onder het Amerikaanse publiek in de aanloop naar 2019 de weg heeft geëffend voor de kwetsbaarheid voor de nieuwe ziekteverwekker SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, dat zegt Colleen Huber op haar Substack.

Deze verzwakking van de verdedigingsmechanismen van mensen veranderde wat een vervelende verkoudheid had kunnen en moeten zijn, in een zeer moeilijke en gevaarlijke ziekte voor mensen die ouder waren, zwaarlijvig waren of aan meerdere chronische ziekten leden.

Statinegeneesmiddelen verlagen het cholesterolgehalte, vooral de zogenaamde ‘slechte’ lipoproteïnen met lage dichtheid (LDL) die cholesterol naar onze cellen transporteren. Statines behoren al tientallen jaren tot de meest voorkomende recepten in de Verenigde Staten. In 2013 adviseerden het American College of Cardiology en de American Heart Association dat iedereen tussen de 65 en 75 jaar met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten (bijna iedereen) een statine zou worden voorgeschreven. Toen, in 2019, waren statines een markt van $10 miljard, en gebruikten meer dan 92 miljoen mensen – 35 procent van de Amerikaanse bevolking – voornamelijk oudere volwassenen , statinegeneesmiddelen. Dit aantal was een verdrievoudiging ten opzichte van het voorgaande decennium. In 2020 stonden de Verenigde Staten op de zesde plaats in de wereld wat betreft statinegebruik per hoofd van de bevolking.

Dus in 2019 was het Amerikaanse publiek ongeveer net zo verzadigd met statines als ooit tevoren.  

Het misschien onbedoelde resultaat was dat statineverzadiging veel senioren kwetsbaar maakte voor verwoestende gevolgen van een infectieziekte zoals COVID-19. Die cumulatieve kwetsbaarheid, die in 2019 een hoogtepunt bereikte, vertegenwoordigde waarschijnlijk het laagste punt van het collectieve immuunvermogen, en die extremen bereikten hun hoogtepunt vlak voordat COVID-19 toesloeg, zoals ik in dit artikel zal laten zien.  

Statinegeneesmiddelen verlagen iemands cholesterolgehalte, en cholesterol is geen luxe, maar eerder een noodzaak voor de vorming van het vitamine D-molecuul – de dirigent van de symfonie, om zo te zeggen, van het menselijke immuunsysteem.

Er zijn drie organen betrokken bij uw vitamine D-productie: eerst de huid, dan de lever en ten slotte de nieren. Dit is om vitamine D naar de plek te brengen waar het volledig wordt geactiveerd voor zijn rol als uitvoerend directeur van de gehele immuunfunctie van een persoon, zoals in het onderstaande diagram.

Vitamine D is de voedingsstof die nodig is voor het goed functioneren van de rest van het immuunsysteem, en was vooral van cruciaal belang in de strijd tegen COVID-19, zoals ik heb laten zien in meer dan 130 studieverwijzingen naar de rol van vitamine D tegen COVID-19 en andere infectieziekten. zowel behandeling als preventie – in mijn boek uit 2021, ‘ The Defeat of COVID.’

Zowel degenen met hogere bloedlaboratoriumwaarden van vitamine D als degenen die vitamine D aanvulden, overwonnen COVID-19 veel gemakkelijker – met betrekking tot lagere ziekenhuisopnames en minder sterfgevallen – dan degenen die vitamine D vermeden of er een tekort aan hadden. Honderden onderzoeken en meta-analyses hebben dit aangetoond: vitamine D verslaat preventief COVID-19 en andere ademhalings- en virusziekten – vooral

wanneer het vroeg en regelmatig wordt gedoseerd of door zonlicht in de huid wordt geproduceerd. 

Hier is een zeer vereenvoudigde weergave van de centrale rol die vitamine D speelt in de immuunfunctie:

<img src="https://www.theepochtimes.com/_next/image?url=https%3A%2F%2Fimg.theepochtimes.com%2Fassets%2Fuploads%2F2024%2F04%2F29%2Fid5639996-6dcd4268-bdba-40e3-9b0b-e2bcb07405d8_1068x850.webp&w=1200&q=75" alt="Immuunresponsmodulatie door vitamine D: rol bij systemische lupus erythematosus. (Mirentxu Iruretagoyena, Daniela Hirigoyen, Rodrigo Naves, Paula Isabel Burgos)” class=”lazyload”>
Immuunresponsmodulatie door vitamine D: rol bij systemische lupus erythematosus. (Mirentxu Iruretagoyena, Daniela Hirigoyen, Rodrigo Naves, Paula Isabel Burgos)

De weg bereiden voor COVID-kwetsbaarheid

De gemiddelde leeftijd bij overlijden  als gevolg van COVID-19 was 81 jaar , wat twee tot drie jaar hoger was dan de levensverwachting in de VS op dat moment, dus COVID-19 trof senioren zeer onevenredig zwaar, vooral degenen met obesitas, diabetes type 2, roken en meer. dan twee comorbiditeiten. 

De morbiditeit en mortaliteit door COVID in de Verenigde Staten overtroffen de wereldwijde cijfers ruimschoots. De Verenigde Staten hebben 4 procent van de wereldbevolking, maar 33 procent van de sterfgevallen in de wereld als gevolg van COVID-19. De Verenigde Staten hadden ook veruit het grootste aantal gediagnosticeerde COVID-19-gevallen van welk land dan ook – ruim 103 miljoen

gevolgd door India met 44 miljoen. In de Verenigde Staten zijn 1,1 miljoen sterfgevallen toegeschreven aan COVID-19.  

Uit Our World In Data blijkt dat de Verenigde Staten vanaf maart 2024 meer COVID-sterfgevallen

per hoofd van de bevolking kenden dan welk land dan ook, bijna verbonden met Groot-Brittannië en Italië.

Sterfgevallen en morbiditeit als gevolg van COVID-19 werden vergroot als gevolg van de onwetendheid en incompetentie van het medische systeem op het gebied van cholesterol, wat de afgelopen decennia heeft geleid tot de toename van het aantal recepten voor statines. Dit kan zijn beïnvloed door de neiging onder de voorschrijvers om zich af te wenden van ongemakkelijk en onrendabel onderzoek, zoals: “Hoe kan cholesterol slecht zijn als het zoveel functies in het lichaam heeft?” Upton Sinclair

zei ooit: ‘Het is moeilijk om een ​​man iets te laten begrijpen als zijn salaris afhangt van het niet begrijpen ervan.’ De statine-justrein was gewoon te lucratief, en het was gewoon te lastig om de mantra ‘cholesterol slecht, statines goed’ in twijfel te trekken als je in de branche zat.

Daarom was het veel gemakkelijker om een ​​duivelsmolecuul in het lichaam te demoniseren en een medicijn te verkopen om van de belasterde substantie af te komen, dan om te onderzoeken of het duivelsmolecuul überhaupt een bedreiging voor de gezondheid was.  

We moeten ons dus afvragen: “Wat doet cholesterol en hoe werkt het?”

Wat doet cholesterol?

Cholesterol is essentieel voor elke cel in het lichaam. De lever maakt het aan als we niet genoeg binnenkrijgen uit voedsel; de lever maakt ongeveer 75 tot 80 procent van ons cholesterol aan, terwijl de overige 20 procent uit voedsel komt, wat een indicatie is van hoe hard we het nodig hebben. 

Het cholesterol dat wordt vervoerd door het LDL-cholesterol (zogenaamde “slechte cholesterol”) is bijzonder waardevol omdat het het belangrijkste voertuig is waarmee cholesterol naar de cellen wordt getransporteerd. Wanneer cholesterol daar aankomt, vormt het een essentieel onderdeel van celmembranen. Voor zowel mensen als andere zoogdieren – inclusief zoogdieren die van friet en chips leven, en ook voor zoogdieren die in de natuur foerageren – is cholesterol zo’n belangrijk vet in de celmembranen van zoogdieren dat het ongeveer 30 procent van de lipidedubbellaag uitmaakt .

Cholesterol zorgt ervoor dat onze celmembranen soepel en sterk blijven en tegelijkertijd de essentiële signaaltransductie mogelijk maakt die het leven nodig heeft. Kernspinresonantiebeeldvorming heeft aangetoond dat cholesterol nodig is voor de essentiële stroom van signaaleiwitten . Zonder signalen tussen onze cellen zou het lichaam geen middelen hebben om in leven te blijven; omgekeerd zou een definitie van de dood het einde kunnen zijn van de coöperatieve interactie en signalering tussen de cellen van het lichaam. 

De neuronen zijn cellen die nog afhankelijker zijn van cholesterol dan de meeste mensen, en cholesterol is overvloedig aanwezig in het centrale zenuwstelsel. Er is waargenomen dat wanneer het cholesterol wordt verlaagd, schade aan de cognitie en het geheugen ontstaat, zowel bij muizen  als bij mensen . Waarnemingen van deelnemers aan de Framingham Heart Study toonden “een significant positief lineair verband aan tussen [totaal cholesterol] en metingen van verbale vloeiendheid, aandacht/concentratie , abstract redeneren en een samengestelde score die meerdere cognitieve domeinen meet.”   Denkt u dat uw oudere familieleden het op prijs hadden gesteld om van deze bevinding op de hoogte te zijn voordat zij een dergelijk medicijn gingen gebruiken? Een tekort aan cholesterol is ook waargenomen bij de ziekte van Parkinson: “Hogere cholesterolwaarden worden geassocieerd met een lager risico op de ziekte van Parkinson .”  

Cholesterol is nodig om voedsel te verteren, omdat het de belangrijkste bron is voor de productie van galzuur . Galzuren vergemakkelijken de opname van voedingsstoffen en fungeren als wasmiddel om vetten af ​​te breken. Daarom zijn ze de belangrijkste manier waarop de lever voedingsvetten en cholesterol kataboliseert.

Cholesterol is de noodzakelijke bron voor onze voortplantingshormonen, testosteron, progesteron en oestrogeen, evenals onze glucocorticoïden en mineralocorticoïden. Deze bron wordt in de jeugd beschikbaar gemaakt in de geslachtsklieren en gedurende het hele leven in de bijnieren. Er is dus cholesterol nodig voor een adequate bijnierfunctie.

Ten slotte, en het meest relevant voor het onderwerp van dit artikel, is cholesterol nodig voor de synthese van vitamine D, die nodig is voor het leven na COVID-19 en de overwinning op andere pathogene microben, zoals hierboven besproken.  

Onderzoekers laten in deze figuur 

alle belangrijke functies van cholesterol zien.

Cellulaire cholesterolafgifte, intracellulaire verwerking en gebruik voor de biosynthese van steroïden. (Jie Hu, Zhonghua Zhang, Wen-Jun Shen, Salman Azhar)
Cellulaire cholesterolafgifte, intracellulaire verwerking en gebruik voor de biosynthese van steroïden. (Jie Hu, Zhonghua Zhang, Wen-Jun Shen, Salman Azhar)

Hoe statinegeneesmiddelen werken

Statinemedicijnen richten zich op het enzym dat nodig is om cholesterol te vormen, en remmen het – eigenlijk vergiftigen ze het. Het enzym is HMG CoA-reductase (3-hydroxy-3-methylglutaryl-co-enzym A-reductase) in het bloed en de lever. Zonder dit enzym kunnen we geen cholesterol produceren. Statines zijn vooral effectief in het verlagen van het LDL-cholesterol, dat zo alomtegenwoordig ‘slechte cholesterol’ wordt genoemd dat zowel artsen als patiënten dit als waar zijn gaan accepteren. Het probleem is dat het

niet waar is.Dr. Aseem Malhotra is de meest erkende cardioloog van Groot-Brittannië. Hij zegt het volgende over LDL-cholesterol: “Het is een

nutteloze biomarker als het gaat om het voorspellen van iemands risico op hart- en vaatziekten en daarom moeten we ons niet obsederen over het verlagen ervan.” Zijn boek ‘A Statin-Free Life’ stelt dat statines helemaal niet geschikt zijn om hartziekten te voorkomen.Vergiftiging is een groot woord en moet waarschijnlijk spaarzaam worden gebruikt. Het destructieve effect van statinegeneesmiddelen op het enzym HMG CoA-reductase heeft niet alleen tot gevolg dat de productie van cholesterol, vooral LDL-cholesterol, wordt verminderd, maar ook van co-enzym Q10 (

CoQ10) . Dit vermindert op zijn beurt de stroom naar elk van de stroomafwaartse routes.

Het probleem met het verminderen van CoQ10 is dat dit de mitochondriale functie schaadt, omdat CoQ10 de sleutel is tot de elektronentransportketen, die nodig is voor de ATP-productie om het lichaam in leven te houden. CoQ10 en mitochondriën zijn dus over het algemeen ook noodzakelijk voor het leven en bloeien. Het verlies van CoQ10 door het voorschrijven van statines is de meest waarschijnlijke verklaring voor de frequente spierpijn en vermoeidheid die mensen ervaren die statines gebruiken. Dat wil zeggen, wanneer uw lage CoQ10 niet voldoet aan de behoeften van uw mitochondriën, dan voldoen uw mitochondriën niet aan de behoeften van uw spieren, inclusief het hart, dat bijna uitsluitend uit spieren bestaat.

De Cochrane Heart Group schrijft: “De ernst van hartfalen correleert met de ernst van het co-enzym Q10-tekort .” Zie je, als je probeert om selectief één biochemische route te vergiftigen, zoals de cholesterolvormende route, krijg je nogal vervelende onbedoelde gevolgen van schade aan de verschillende parallelle zijrivieren stroomafwaarts.

Niet al deze schade ging verloren bij de mensen die statinegeneesmiddelen gebruikten, en toen de onvermijdelijke bijwerkingen zich opstapelden, bleek de naleving van de voorschriften laag te zijn. Statines zijn zo’n moeilijk te verdragen klasse van geneesmiddelen dat 75 procent van de mensen die statines voorgeschreven kregen, deze een jaar later niet meer gebruikten .

Alles wat u werd verteld over statines en cholesterol was verkeerd

Een lezer die enigszins bekend is met mijn eerdere artikelen of boeken, weet dat het een understatement is om mij als medisch tegendraads te omschrijven. Voorbeeld: mijn totale cholesterol, de laatste keer gemeten, was 289, en dat is waar ik het wil hebben, vooral nu in mijn hogere jaren, vanwege uitgebreide, niet-deficiënte, studie van de vitale rollen van cholesterol in het lichaam.De al veertig jaar durende mondiale campagne om hartziekten te beteugelen door het cholesterol te verlagen via voeding en medicijnen is helaas mislukt.

— Dr. Aseem Malhotra, cardioloogDe meeste conventionele medische zorgverleners zijn er echter van overtuigd dat cholesterol de aartsvijandmolecuul van het lichaam is, vooral het gevreesde LDL en zeer-LDL, omdat het de zogenaamde koeriers van hartziekten zouden zijn. Hoewel ze toegeven dat slechts

één op de acht gerandomiseerde onderzoeken naar het effect van statines op de sterfte een verminderde sterfte door alle oorzaken liet zien, herhalen en versterken de American Medical Association, de American Heart Association en alle andere reguliere medische organisaties deze overtuiging onder elkaar, zoals zij dat ook doen. aan de gelovigen onder de rest van de medische beroepsgroep, de media en het publiek. Cholesterol is een probleemmolecuul en het is jouw taak om dit te verlagen.Onderzoekers Paula Byrne, Maryanne Demasi, Mark Jones, et al., voerden een

systematische review en meta-analyse uit van 21 statineonderzoeken waarbij meer dan 140.000 proefpersonen betrokken waren. Ze vonden geen consistente relatie tussen het verlagen van LDL-C en overlijden, hartaanval of beroerte na statinetherapie.

Vóór de COVID-19-vaccins en hun verschrikkelijke werkzaamheid en gevaren hadden statinegeneesmiddelen de slechtste baten-risicoverhouding van welke klasse geneesmiddelen dan ook. Zelfs als we het in het gunstigste licht bezien, zelfs onder onderzoeken die al pro-statine bevooroordeeld waren, bleek dat statines over een periode van vijf jaar op zijn best drie tot vier extra levensdagen konden bieden. Dat is het; in de meest gunstige omstandigheden: drie of vier dagen meer over een periode van vijf jaar.Statinemakers hebben hun gegevens nooit openbaar gemaakt en toezichthouders hebben hen geholpen

deze voor waarnemers van buitenaf te verbergen.Artsen klagen al vele jaren over de reacties van hun patiënten op statines. Eén schrijft: “Sinds de statines op de markt kwamen, begonnen collega’s en ik geval na geval te observeren van individuen die het gevoel in hun lichaam verloren, spierpijn ontwikkelden of cognitieve achteruitgang vertoonden zodra ze met de statine begonnen, wat onmiddellijk

verdween zodra ze stopte de statine .”“

Statines zijn de grootste fraude in de moderne geneeskunde”, schreef Dr. David Brownstein in 2015 op zijn blog.

De Statine-rage

De statine-rage van onze tijd heeft het cholesterolgehalte van mensen verlaagd, wat op zijn beurt het vermogen van mensen om vitamine D in de huid aan te maken bij blootstelling aan de zon wegnam. (Een mogelijk apart probleem is dat tientallen jaren van propaganda tegen zonlicht te wijten kan zijn aan het feit dat zonlicht gratis is en geen aandeelhouders kent, maar dat er wel geld verdiend kan worden met de verkoop van zonnebrandmiddelen.) Dus nu hebben we een bevolking die hun cholesterol verlagen, waardoor hun vermogen om vitamine D aan te maken wordt aangetast, en die bang zijn voor blootstelling aan de zon.Op de een of andere manier is de algemene bevolking er niet alleen van overtuigd dat het menselijke immuunsysteem is veroorzaakt door meerdere injecties in de kindertijd, maar ook dat het eigen cholesterol een sinistere, gevaarlijke substantie is. Wij zijn een door drugs doordrenkte cultuur.

Zesenzestig procent van de Amerikaanse volwassenen gebruikt medicijnen, en

de helft van de Amerikaanse senioren gebruikt vier of meer voorgeschreven medicijnen.De statinegeneesmiddelen staan ​​bovenaan deze hoop. Hoewel ik eerder zei dat de statine-industrie in 2019 10 miljard dollar waard was, wordt verwacht dat deze wereldwijd zal stijgen tot

1 biljoen dollar per jaar, zelfs ondanks het aflopen van hun patenten. De landelijke, tientallen jaren durende statine-verzadigingscampagne van het medische systeem werd hoogstwaarschijnlijk gevoerd in het winstbejag van de beste financiële belangen van de aandeelhouders van Big Pharma. Het zou naïef zijn om een ​​dergelijke invloed op de medische industrie te ontkennen.

Een hernieuwde waardering voor ons immuunsysteem en de vitale rol van cholesterol en vitamine D in de menselijke gezondheid kan op een dag onze fascinatie voor statines overschaduwen en zelfs omkeren.

Opnieuw gepost vanuit de Substack van Colleen Huber 

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....