© Spectrum News NY1

Soms zit het geluk in een klein hoekje, soms ligt het opgeborgen in een kluis op de bodem van een vijver. Vraag dat maar aan James Kane en Barbie Agostini, een echtpaar uit New York dat vrijdagmiddag bij het magneetvissen een kluis heeft bovengehaald met daarin 100.000 dollar (ruim 92.000 euro) aan drijfnat contant geld. En het mooiste van al: wat ze kunnen redden, mogen ze houden.

Vandaag om 11:48

Kane en Agostini waren op 31 mei aan het magneetvissen in een vijver in Flushing Meadows Corona Park, in het New Yorkse stadsdeel Queens, toen ze beet hadden. Magneetvissen is metaaldetectie, maar dan onder water. De visser gooit een touw met daaraan een sterke magneet in het water en wacht tot die ergens aan vast plakt. De buit wordt vervolgens opgehengeld.

In het geval van de twee New Yorkse metaalvissers leek de buit recht uit een filmscenario te komen. Ze haalden een oude kluis naar boven en slaagden er ook in die open te wrikken. In de kluis lagen twee grote stapels met briefjes van 100 dollar verpakt in plastic, voor 100.000 euro in totaal. “Hij liet het me zien en toen ik de echte dollars zag, was ik door het dolle heen”, zegt Barbie Agostini tegen de lokale nieuwszender NY1. Maar helaas voor het echtpaar waren de biljetten niet helemaal waterproof ingepakt, waardoor een groot bedrag vernietigd is door het water.

© Spectrum News NY1

Het koppel belde naar de politie om die op de hoogte te stellen van hun vondst. Omdat de kluis niet aan een misdaad verbonden is en het niet mogelijk is om de te achterhalen wie de eigenaar is, mogen de twee het geld houden. Zo heeft hun middagje vissen toch een aardig bedrag opgebracht, ondanks de waterschade. Hoeveel ze er precies aan overhouden, is nog onbekend. Amerikanen kunnen, net als Belgen, onder bepaalde voorwaarden beschadigd briefgeld inruilen voor nieuwe biljetten.

Het koppel begon met magneetvissen tijdens de coronapandemie. “We verveelden ons tijdens de lockdown en ik heb altijd een schattenjager willen worden, en dus ontdekten we magneetvissen”, vertelt Kane aan NY1. en heeft de voorbije jaren al aardig wat spullen uit het water gevist: oude geweren, juwelen en zelfs een keer een complete motorfiets.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....