© Netflix

Een gevangene uit het Netflix-experiment ‘Unlocked: a jail experiment’ is op 29-jarige leeftijd overleden. Dat melden Amerikaanse media.

Gisteren om 17:41

John McAllister, die in de serie bekend stond als Eastside, werd zondag levenloos aangetroffen in zijn bed. Hij werd nog overgebracht naar een medische eenheid in Arkansas, waar hij niet veel later dood werd verklaard. Er zou geen kwaad opzet in het spel zijn, en ook zelfdoding lijkt het niet te zijn.

Tattoo-artiest

McAllister werd vorig jaar opgesloten in de Williams-gevangenis in Pine Bluff, Arkansas, na veroordeeld te zijn tot drie jaar voor tien aanklachten die te maken hadden met drugs, inbraak, diefstal en wapenbezit. Voordien was hij al veertien keer opgesloten. Tijdens zijn verblijf in de gevangenis ontpopte hij zich tot tattoo-artiest, die zijn medegedetineerden van tatoeages voorzag.

LEES OOK. DE INSIDER. “Schaf gevangenissen af”: klinkt gek na de voorbije week, maar deze man weet waarover hij praat

Hij dook in april op in de Netflix-reeks Unlocked: a jail experiment. Daarin worden gevangenen gevolgd en wordt geëxperimenteerd met het geven van meer autonomie en controle aan de gedetineerden. In de serie zei McAllister dat hij een kick kreeg van misdrijven. “Ik heb me heel mijn leven al omringd door criminelen. Ik hou van de adrenalinekick die je krijgt wanneer je weet dat je betrapt kan worden.”

McAllister werd 29 jaar.

LEES OOK. Basketbalster Brittney Griner schrijft boek over wat ze meemaakte in Russische cel: “Ik heb veel dingen gezien die ik niet wilde zien”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....