Er zal een onafhankelijk onderzoek ingesteld worden naar de EBU, de organisator van het Eurovisiesongfestival. Dat melden verschillende Nederlandse media. Het onderzoek vindt plaats in opdracht van de EBU zelf.

Bron: AD, RTL

Gisteren om 19:16

De recente editie van het Eurovisiesongfestival in het Zweedse Malmö was bijzonder tumultueus: de Nederlandse inzending Joost Klein werd gediskwalificeerd na een incident met een lid van de productie, verschillende delegaties waren boos over de deelname en het gedrag van de Israëlische delegatie, en er was ook ophef over het weigeren van lgbtqia+-vlaggen.

Zeker tien leden van de EBU zouden na afloop van het evenement hun beklag hebben gedaan bij de EBU. Zo zou Nederland – nog voor de uitsluiting van Joost Klein – melding gemaakt hebben van een onveilige werksfeer achter de schermen, en ook andere landen – waaronder Ierland, Zwitserland en Portugal – klaagden over de werksfeer.

De organisatie bleef na afloop achter de uitsluiting van Klein staan, maar erkende dat het sommige zaken beter had kunnen aanpakken. In dat opzicht is nu beslist om een onafhankelijke audit te laten uitvoeren, die een herhaling van het fiasco van Malmö in de toekomst onmogelijk zou moeten maken.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....