© EPA-EFE

De Europese antifraudedienst OLAF heeft een onderzoek geopend naar Tom Vandendriessche, de Europese lijsttrekker van Vlaams Belang. Dat schrijven Humo en Apache. Welke feiten Vandendriessche ten laste worden gelegd, is niet bekend.

Bron: BELGA

Beide media schermen met een brief van OLAF waarin het onderzoek wordt gemeld. Die brief dateert van twee maanden geleden, maar het onderzoek zou vorig jaar al zijn opgestart naar aanleiding van een klacht. De dienst wil geen verdere informatie kwijt. OLAF is bevoegd voor “fraude met Europees geld, corruptie, en ernstig wangedrag binnen de Europese instellingen”.

Vandendriessche: “Niet op de hoogte”

Vandendriessche zelf zegt dat hij niet op de hoogte gesteld is van het feit dat OLAF een onderzoek naar hem zou hebben geopend. Wel kreeg hij “ongeveer een jaar geleden” een brief waarin stond dat een ontslagen medewerker bij de Europese antifraudedienst een melding tegen hem had gemaakt.

Vandendriessche zegt niet te weten waarover het onderzoek gaat. “Ongeveer een jaar geleden heb ik van OLAF een brief ontvangen dat een ontslagen medewerker een melding over mij had gemaakt. Maar sindsdien heb ik niets meer vernomen, ik heb twee maanden geleden ook geen brief ontvangen.”

Vandendriessche stelt zich vragen bij de publicatie door Humo en Apache van een verhaal op basis van bronnen bij OLAF, “op vier dagen van de verkiezingen”. Ook het onderzoek zelf roept volgens hem vragen op. “Ik heb zelf een professioneel verleden als auditor en weet wel een beetje hoe zulke procedures in elkaar zitten. Ik zou op zijn minst op de hoogte moeten worden gehouden en moeten worden gehoord.”

“Ik ben er heel zeker van dat als er ooit een onderzoek komt tegen mij, ik zal worden vrijgesproken”, zegt Vandendriessche. De klacht van zijn ontslagen ex-medewerker doet hij af als “een poging om mij te destabiliseren”.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....