Help ons door dit artikel met iedereen op je socials te delen!

De gedachte dat Rusland is gezind op uitbreiding en ook een NAVO-land zou willen aanvallen is ‘onzin’. Dat heeft president Poetin woensdag gezegd in een interview met de internationale pers tijdens een economisch forum in Sint-Petersburg.

“Er is geen reden om te zoeken naar enige imperialistische ambities van ons. Die zijn er niet,” benadrukte Poetin. “Er is geen reden om te zoeken naar iets wat er niet is. Maak geen beeld van Rusland als vijand.”

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/06/poetin-over-plan-om-navo-landen-aan-te-vallen-wie-heeft-dit-verzonnen-het-is-onzin-het-is-flauwekul-1.png
Het is onzin, het is flauwekul

Ze hebben het idee bedacht dat Rusland de NAVO wil aanvallen. Zijn jullie gek geworden? Zijn jullie zo dom als het achtereind van een varken? Wie heeft dit verzonnen? Het is onzin, het is flauwekul, aldus de president.

Poetin zei ook dat het dodental onder Oekraïense militairen vijf keer hoger ligt dan bij de Russische krijgsmacht. Hij liet zich ontvallen dat 50.000 Oekraïense slachtoffers per maand een ‘zeer conservatieve’ schatting is.

Doodgemarteld

Daarnaast verwacht hij niet dat een eventuele overwinning van Trump bij de presidentsverkiezingen veel zal veranderen in de relatie met de Verenigde Staten. “Over het algemeen is er geen verschil tussen Biden en Trump,” zei hij.

Poetin vraagt zich wel af waarom de Amerikaanse overheid geen onderzoek doet naar de dood van de Amerikaanse journalist Gonzalo Lira, die ‘in de gevangenis is doodgemarteld door het regime in Kiev’.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
16
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....