Archiefbeeld: het strand van Guardamar de Segura.© Cover/Getty Images

Aan de Costa Blanca zijn vrijdagmiddag twee toeristen verdronken nadat ze jonge zwemmers van 6 en 7 jaar oud probeerden te redden die door de stroming in zee werden meegesleurd.

Bron: Diario de Alicante

Vandaag om 20:07

De hulpdiensten ontvingen rond 12 uur een noodoproep van een strandgast die meldde dat verschillende zwemmers in de problemen waren gekomen voor de kust van de Spaanse badplaats Guardamar de Segura, een gemeente in de regio Valencia, ten zuiden van Alicante.

Zes personen probeerden twee kinderen te redden nadat zij meegesleurd werden door het water. Bij aankomst van de hulpdiensten bij Playa La Roqueta moesten twee toeristen gereanimeerd worden. Het zou volgens Spaanse media gaan om een 52-jarige Brit en een Pool van 46 jaar oud. Voor de twee mannen kon geen hulp meer baten. Twee andere personen moesten voor verzorging overgebracht worden naar een ziekenhuis in Torrevieja.

(Lees verder onder de foto)

© Cover/Getty Images

Donderdag was ook al een 68-jarige man om het leven gekomen bij het strand van Guardamar del Segura, schrijft de krant Diario de Alicante. Sinds begin deze maand zijn acht strandgangers overleden in de regio Valencia. De andere slachtoffers zijn verdronken voor de kust van Benissa, Calp, Orihuela, Elche en Torrevieja.

© Cover/Getty Images

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....