Bee, de trans jongen die in ‘Eerste keus’ in discussie ging met Tom Van Grieken (Vlaams Belang), wordt sindsdien belaagd op sociale media. Dat zei Petra De Sutter (Groen) op ‘Terzake’.

Het was een van dé momenten uit Eerste keus, het politieke VRT-programma voor jongeren. In het Koninklijk Atheneum van Zottegem ging Bee, een trans jongen, de discussie aan met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Die gaf onder meer het partijstandpunt dat er geen aanpassingen moeten komen voor trans personen, zoals genderneutrale toiletten. Ook zei Van Grieken dat er met trans personen gelachen mag worden. “Net zoals er met een dikke of een rosse gelachen mag worden. Net zoals er ook met mij gelachen mag worden wanneer ik een lelijk kostuum draag.”

Die discussie blijkt een staartje te hebben gekregen. In een debat vrijdagavond op Terzake zei Groen-kopstuk Petra De Sutter dat ze na die uitzending een e-mail van Bee heeft gekregen. “Hij heeft zijn sociale media moeten afsluiten. Hij wordt sindsdien zodanig belaagd dat hij zich onveilig voelt, onder meer ook door boodschappen van Dries Van Langenhove op sociale media.” De Sutter stond in Terzake in een debat tegenover Chris Janssens, ondervoorzitter van Vlaams Belang. Die zei dat dergelijke belaging “niet oké” is.  (pl)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....