Jérémy Davin (links) kreeg dertig jaar cel voor de doodslag op Mbaye Wade (rechts).© rr

Het hof van assisen van Luik heeft Jérémy Davin vrijdag veroordeeld tot dertig jaar cel voor de homofobe en racistische doodslag op de 43-jarige Mbaye Wade. Davins medebeschuldigde, Louis Bouton, kreeg 5 jaar met probatie-uitstel voor de periode die de voorlopige hechtenis overschrijdt.

Bron: BELGA

Wade werd op 17 september 2020 bij hem thuis met vijftien messteken om het leven gebracht in het centrum van Luik. Het zou om een wraakactie gegaan zijn na een eerdere homoseksuele date. De 28-jarige Davin werd schuldig bevonden aan doodslag, met racistisch en homofoob motief, en aan diefstal en afpersing. De 23-jarige Bouton werd schuldig bevonden aan diefstal en afpersing, al had dat laatste feit geen betrekking op Wade.

LEES OOK. Assisenproces van start voor moord op dakloze dertiger die werd afgemaakt met meer dan twintig bijlslagen

In de motivering houden het hof en de jury rekening met de zwaarwichtigheid van de feiten, de dramatische gevolgen, zijn personaliteit en het feit dat Davin eerst het vertrouwen van zijn slachtoffer had gewonnen vooraleer hem te intimideren. Daarom volstond volgens hen enkel een lange celstraf.

Voor de strafmaat van Bouton werd rekening gehouden met de zwaarwichtigheid van de feiten en het feit dat hij in koelen bloede misbruik heeft gemaakt van een dramatische situatie om zich te verrijken.

Beluister hier onze podcast Satan, SS en “666”: hoe tattoo’s van dader een heel ander licht werpen op brutale moord:

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....