Er is een lichaam gevonden tijdens het zoeken naar de vermiste Britse tv-dokter en dieetgoeroe Michael Mosley. Volgens de politie werd het lichaam gevonden in een grot op het Griekse eiland Symi. Plaatsvervangend burgemeester Nikitas Grillas bevestigt aan de Britse krant The Guardian dat het om Mosley gaat. Hij verdween woensdag tijdens een wandeling op het eiland.

Bron: The Guardian

Vandaag om 11:28

“Hij werd gevonden in de buurt van Agia Marina”, zegt Grillas. “Ik kan bevestigen dat hij het is”. Met het vinden van zijn lichaam komt er een einde aan een grootschalige zoekactie die woensdag begon en die vijf dagen duurde.

Mosley verdween woensdag tijdens een wandeling in het noordoosten van het eiland, nadat hij rond 13.30 uur zijn vrouw op het strand achtergelaten had om de benen te strekken. Op pas vrijgegeven beelden is te zien hoe de 67-jarige man richting een rotsachtig pad stapt.

De vrouw van Mosley gaf gisteren nog een interview, waarin ze zei de hoop niet te verliezen. “Het is nu al drie dagen geleden dat Michael het strand verliet om te gaan wandelen”, zegt Clare Bailey, zijn echtgenote, in The guardian. “Het zijn de langste en minst draaglijke dagen geweest uit ons leven voor mijzelf en mijn kinderen. De zoektocht duurt voort en ons gezin is zo ongelooflijk dankbaar aan de mensen van Symi, de Griekse autoriteiten en het Britse consulaat, die geen inspanning schuwen om Michael te vinden. We gaan de hoop niet verliezen.” De vier kinderen van Mosley en zijn vrouw zijn onderweg naar het eiland om haar bij te staan.

Mosley is in het Verenigd Koninkrijk bekend van The one show en This morning, programma’s waarin hij als dokter optreedt. Bij ons is hij bekend van dieetbestsellers zoals Het vastendieet en Het slimmedarmendendieet.

© AFP

© AFP

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....