Pro-Palestijnse demonstranten verzamelen zich buiten het Witte Huis in Washington, DC, op 8 juni 2024 om te protesteren tegen de acties van Israël in Gaza. (Foto door ANDREW THOMAS/AFP via Getty Images)
Pro-Palestijnse demonstranten betogen buiten het Witte Huis in Washington, DC, op 8 juni 2024 om te protesteren tegen de acties van Israël in Gaza. (Foto door ANDREW THOMAS/AFP via Getty Images)

OAN’s James Meyers
3:15 PM – zaterdag 8 juni 2024

Een gigantisch anti-Israël protest brak zaterdag uit buiten het Witte Huis, ter gelegenheid van de achtste maand sinds het begin van Israëls oorlog in Gaza. 

Advertentie

Bijna 30.000 pro-Hamas demonstranten begonnen rond het middaguur aan te komen buiten het Executive Mansion. 

Leden van de Answer Coalition, een van de activistische groepen die deelnemen aan de massademonstratie, onthulden een “twee mijl lang” rood spandoek, als verwijzing naar de “rode lijn” die president Joe Biden volgens hen liet passeren door Israël tijdens de invasie van Rafah. 

Het spandoek “somt de meer dan 40.000 Palestijnen op die sinds 7 oktober door Israël zijn gemarteld”, aldus de groep op X.

Andere beelden die op sociale mediaplatforms zijn geplaatst, lieten demonstranten zien die rookbomfakkels ontstaken, die ze op het gazon van het Witte Huis gooiden. 

Eveneens werd het standbeeld van Andrew Jackson buiten het Witte Huis vernield met de teksten “Free Gaza” en “Boycot Israëlische producten”, zo bleek uit een andere post op X. 

Het Witte Huis was omheind met hekken in afwachting van de demonstranten, die vaak bekend staan als gewelddadig. 

Het hek is een tweede verdedigingslinie na de aanzienlijke barrière die het terrein al omringt. 

“Ter voorbereiding op de evenementen dit weekend in Washington, DC, waar mogelijk grote mensenmassa’s samenkomen, zijn er extra openbare veiligheidsmaatregelen getroffen in de buurt van het Witte Huis-complex, waaronder een anti-schaal hekwerk,” vertelde een woordvoerder van de Geheime Dienst aan The Hill.

“Biden kan de lijn niet trekken, maar wij wel. Op 8 juni zullen we vanuit het hele land samenkomen en het Witte Huis omsingelen. We zullen rood dragen en onze eisen hoog stellen en de wereld laten zien dat wij de rode lijn zijn”, aldus Answer Coalition, een activistische groep die deelneemt aan de demonstratie

“We eisen een onmiddellijk staakt-het-vuren, een onmiddellijk einde aan de belegering van Gaza, de vrijheid van alle Palestijnse gevangenen en een einde aan de bezetting van Palestina.”

Anti-Israël demonstranten hebben zich zeer kritisch uitgelaten over Biden en anderen die Israël hebben gesteund en hebben opgeroepen de oorlog te stoppen.

Terwijl bereiden de Democraten zich voor op een groot aantal Hamas-aanhangers op hun jaarlijkse conventie in augustus in Chicago. 

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....