Senator Lindsey Graham benadrukte onlangs de immense waarde van de kritieke minerale hulpbronnen van Oekraïne, die naar schatting tussen de $10 en $12 biljoen waard zijn, en het strategische belang van deze activa voor Oekraïne en de westerse wereld. In een toespraak op CBS News’ “Face The Nation”, onderstreepte Graham de noodzaak om Oekraïne te steunen om ervoor te zorgen dat deze hulpbronnen niet in handen vallen van Rusland en China.

Christian Gold Company CEO: “Het maakt verschil met wie je werkt”

“Wat heeft Trump gedaan om het wapen te laten vertragen? Hij creëerde een leenstelsel. Ze hebben 10 tot 12 biljoen dollar aan kritieke mineralen in Oekraïne. Ze zouden het rijkste land van heel Europa kunnen zijn”, aldus Graham, die het enorme economische potentieel van deze grondstoffen voor Oekraïne benadrukte.

Graham uitte zijn bezorgdheid over de implicaties van het toestaan dat deze waardevolle activa worden gecontroleerd door vijandige mogendheden. “Ik wil dat geld en die bezittingen niet aan Poetin geven om met China te delen. Als we Oekraïne nu helpen, kunnen ze de beste zakenpartner worden waar we ooit van gedroomd hebben. Die 10 tot 12 biljoen dollar aan kritieke bodemschatten kunnen door Oekraïne en het Westen worden gebruikt, niet aan Poetin en China worden gegeven.”

<Graham benadrukte dat er veel op het spel staat in het lopende conflict en riep op tot beslissende actie om Oekraïne te steunen in zijn strijd. "Het is van groot belang hoe Oekraïne eindigt. Laten we hen helpen een oorlog te winnen die we niet mogen verliezen. Laten we een oplossing vinden voor deze oorlog. Maar ze zitten op een goudmijn. Het is belachelijk om Poetin 10 of 12 biljoen dollar aan kritieke mineralen te geven die hij met China zal delen."

Grahams opmerkingen onderstrepen de bredere geopolitieke betekenis van Oekraïnes minerale rijkdommen en het potentieel voor wederzijds voordelige samenwerking tussen Oekraïne en westerse landen. Door deze rijkdommen veilig te stellen, stelt Graham, kan het Westen zijn strategische positie versterken en tegelijkertijd Oekraïne helpen bij zijn economische ontwikkeling en stabiliteit.


De meningen geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen meningen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van RVM News. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....