© @exithamster

Een vliegtuig van de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines, net zoals Brussels Airlines een dochter van het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa, is zondag veilig geland in Wenen, nadat een zware hagelstorm de neus van het toestel nagenoeg volledig vernield had en de ruiten van de cockpit en een aantal panelen zwaar beschadigde. Vlucht OS434, met een 23 jaar oude Airbus SE A320, was zondagnamiddag vertrokken uit Palma de Mallorca met bestemming Wenen toen het vliegtuig in het stormweer terechtkwam.

Bron: BELGA

Vandaag om 11:09

Op foto’s die via internet verspreid werden is te zien hoe de neus van het toestel nagenoeg volledig verdwenen is en hoe er zware inslagen van hagelstenen zijn op de voorkant van het vliegtuig. De twee ruiten van de piloten raakten zwaar beschadigd, maar wisten de storm te doorstaan.

Vliegtuigen worden gebouwd om zware weersomstandigheden, zoals hagel, bliksem en turbulentie, te kunnen weerstaan. De voorbije weken waren er ook verschillende meldingen van vliegtuigen die zware turbulentie doormaakten, waarbij passagiers gewond raakten en waardoor op een vlucht van Singapore Airlines zelfs iemand om het leven kwam.

De piloten van de Austrian-vlucht van zondag zonden een noodsignaal uit en wisten het toestel nog veilig aan de grond te zetten. Niemand op de vlucht raakte gewond. Het toestel kwam in het stormweer terecht toen het zijn bestemming naderde. Volgens de piloten was de hagelstorm niet te zien op de weerradar.

© @exithamster

© @exithamster

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....