Archiefbeeld: Saulos Klaus Chilima.© AFP

Een legervliegtuig met Saulos Chilima aan boord, de vicepresident van Malawi, is van de radar verdwenen. Er werd meteen een zoek- en reddingsoperatie opgestart.

Bron: Belga, BBC, CNN

Vandaag om 18:34

Naast Chilima zaten ook negen andere mensen aan boord van het vliegtuig, bericht de Britse omroep BBC. Het zou onder meer gaan om de echtgenote van Saulos Chilima en verschillende functionarissen van UTM, de politieke partij van de vicepresident.

Het toestel van het leger van Malawi verdween van de radar nadat het vliegtuig de hoofdstad Lilongwe had verlaten, aldus de zender. Normaal zou het toestel moeten landen op de luchthaven van Mzuzu, in het noorden van het land. Chilima zou er de regering vertegenwoordigen bij de uitvaart van voormalig minister Ralph Kasambara, die drie dagen geleden is overleden.

(Lees verder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Alle pogingen van de luchtvaartautoriteiten om met het vliegtuig in contact te treden sinds het van de radar is verdwenen, zijn mislukt”, meldt minister van Informatie Moses Kunkuyu. President Lazarus Chakwera annuleerde zijn geplande reis naar de Bahama’s. “We zullen de burgers op de hoogte brengen zodra er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen”, laat een woordvoerder van de president weten.

De 51-jarige Chilima is sinds 2014 vicepresident van het Afrikaanse land. Voordien was hij aan de slag bij Unilever en Coca Cola.

© AFP

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....