In een recent incident langs de Interstate 5 werden Oregon State Police Superintendent Casey Codding en een sergeant van de staatspolitie “wettelijk gerechtvaardigd” geacht om te schieten op een moordverdachte die tijdens een achtervolging met hoge snelheid vluchtte in een auto met een jong kind, zoals onthuld door de officier van justitie van Linn County.

<iframe title="Voormalig agent beschuldigd van kinderverkrachting

[embedded content]

Help Dad Beef Up His Survival Stash With 25-Year Shelf Life STEAK

Districtsprocureur Doug Marteeny verklaarde dat Codding en brigadier Nickodemus “Orly” Johnson het vuur openden nadat verdachte Elias Huizar een pistool uit zijn autoraam op brigadier Johnson richtte en op hem vuurde. Codding en Johnson reageerden uit zelfverdediging en om anderen te beschermen nadat ze geprobeerd hadden om Huizars voertuig, dat op de snelweg achtervolgd werd, tot stilstand te brengen

Marteeny prees de cavaleristen voor hun professionaliteit en moed en wees op het overweldigende bewijs van de dreiging die Huizar vormde. De verdachte, een voormalig politieagent uit Yakima, werd gezocht voor de moord op twee vrouwen in West Richland, Washington, wat leidde tot een Amber Alert toen hij vluchtte met zijn zoontje.

Marteeny prees de troepen voor hun professionaliteit en dapperheid

De achtervolging culmineerde in Huizar die zichzelf van het leven beroofde toen agenten hem verder zuidwaarts langs de I-5 naderden. Ondanks de snelle uitwisseling van schoten en een daaropvolgend ongeluk met Huizars voertuig, werd het 1-jarige kind in de auto ongedeerd gered door gearriveerde agenten

De memo van de officier van justitie beschrijft de intense gebeurtenissen tijdens de achtervolging, inclusief de inspanningen van Codding en Johnson om de veiligheid van het kind in Huizars voertuig en het publiek op de snelweg te waarborgen. De achtervolging ging gepaard met hoge snelheden, meerdere pogingen om Huizars voertuig te stoppen en een tragische afloop in Lane County waar de verdachte zichzelf van het leven beroofde.

Bij het onderzoek werd ook gekeken naar Coddings gebruik van een bodycamera tijdens het incident, hoewel zijn SUV geen dashboardcamera had. Na het voorval waren Codding en Johnson kort met verlof voordat ze weer aan het werk gingen, waarbij de autoriteiten vaststelden dat hun acties in overeenstemming waren met de wet en nodig waren om levens te beschermen.

Al met al is de uitkomst van het onderzoek positief

Al met al onderstreept de reactie van de wetshandhavers in deze situatie waarin veel op het spel staat de cruciale rol die ze spelen bij het beschermen van gemeenschappen en het handhaven van de rechtsstaat, vooral als het gaat om gevaarlijke criminelen zoals Elias Huizar.


De meningen geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van RVM News. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....