© REUTERS

De paus zou de homofobe uitspraak, waarvoor hij vorige maand al zijn excuses had aangeboden, herhaald hebben. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

Gisteren om 21:48

De paus excuseerde zich afgelopen maand al voor het gebruik van het woord ‘frociaggine’, een woord dat iets zoals ‘nichterigheid’ betekent en dat in Italië als vulgair en homofoob wordt beschouwd. Het Vaticaan liet toen weten dat de paus “nooit de intentie had om te beledigen om homofobe uitspraken te gebruiken” en verontschuldigde zich.

Maar volgens het Italiaanse persagentschap ANSA herhaalde de paus dinsdag de term opnieuw toen hij Romeinse priesters ontmoette. Hij zei volgens ANSA dat “er een lucht van nichterigheid hangt in het Vaticaan”. De paus zou daarna ook gezegd hebben dat als een jongen homoseksuele neigingen heeft, dat hij dan beter niet zou worden toegelaten tot het seminarie. Het zijn ‘goede jongens” maar met deze neigingen is het beter om dat niet te doen, zou de paus gezegd hebben.

Het Vaticaan zou daarna een verklaring gegeven hebben waarin het benadrukte dat de paus herhaald zou hebben dat homo’s welkom moeten zijn in de kerk, maar dat ze voorzichtig moeten zijn als zij ook seminarist willen worden.

LEES OOK. “Even erg als oorlog, armoede en geweld”: waarom paus plots weer erg streng is voor transgender personen

LEES OOK. Paus Franciscus verontschuldigt zich voor homofobe uitspraak: “Nooit de intentie te beledigen”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....