Het Haagse college heeft weer eens een onzalig plan bedacht: het voormalige Haga-Ziekenhuis ombouwen tot een opvanglocatie voor maar liefst 440 asielzoekers. Hart voor Den Haag, geleid door Rita Verdonk en Richard de Mos, verzet zich fel tegen deze waanzin. Dit plan, dat ook dakloze gezinnen, jongeren uit beschermd wonen-trajecten, starters en daklozen omvat, wordt rücksichtslos doorgedrukt zonder enig oog voor de gevolgen voor de buurtbewoners.
Verdonk verwoordde het perfect: “De grootschalige opvang rücksichtslos doordrukken schaadt het al zo broze vertrouwen in de politiek.” En terecht! De buurtbewoners voelen zich overvallen en verraden door deze plannen. Ze maken zich zorgen over de leefbaarheid, handhaving, en de enorme aantallen mensen die er komen. Het is totaal onverantwoord om de buurt op te zadelen met deze gigantische last.
Hart voor Den Haag eist uitstel van de definitieve besluitvorming over de asielopvang. De bewonersvereniging wil dat de plannen worden aangepast en dat de bewoners serieus worden genomen als gesprekspartner. Dit is geen onredelijke eis, maar een noodzakelijke stap om het vertrouwen te herstellen en een constructief debat te voeren.

Vorige week trok GroenLinks wethouder Vavier een grote broek aan door te stellen dat het vertolken van de zorgen van bewoners over #asielopvang gelijk stond aan ‘het verspreiden van desinformatie’ en ‘het veroorzaken van onrust’. Vanavond t bewonersoordeel ad.nl/den-haag/de-mo…

Maar zoals altijd proberen partijen als GroenLinks en Denk de zorgen van de bewoners te framen als ‘racistisch’ en ‘discriminerend’. Wethouder Vavier (GroenLinks) gooide olie op het vuur door te beweren dat de bewoners onrust zouden veroorzaken en desinformatie zouden verspreiden twitter . Dit is een goedkope en gevaarlijke manier om legitieme zorgen weg te wuiven.

Het is tijd voor gezond verstand en een einde aan de polarisatie. De groei van Den Haag en de opvang van asielzoekers zijn serieuze problemen die een eerlijk en open debat verdienen. Het huidige plan van het Haagse college is een gemiste kans om tot een werkbare oplossing te komen en de belangen van alle betrokkenen te behartigen.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? “EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat.” De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.

De buurtbewoners verdienen beter. Hart voor Den Haag blijft vechten voor een verantwoord en rechtvaardig beleid. De stem van deze gedemoniseerde bewoners laat Hart voor Den Haag duidelijk horen in de gemeenteraad en zij zullen ervoor zorgen dat er daadwerkelijk naar hen wordt geluisterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....