Jabbeke

In de Cathilleweg in Stalhille (deelgemeente Jabbeke) is woensdagmiddag de gevel van een huis beschadigd geraakt. Een tractor met haspel maakte tijdens het indraaien van een straat een inschattingsfout en boorde zo een gat in de muur. De bewoners waren thuis toen het ongeval gebeurde. “Ik was net in de woonkamer aan het stofzuigen toen ik plots héél veel lawaai hoorde”, vertelt de bewoonster.

Twee bewoners van een woning in de Cathilleweg in Stalhille beleefden woensdagmiddag de schrik van hun leven. Het koppel was thuis toen rond 13.30 uur een tractor tegen hun woning reed. De bestuurder van de tractor met haspel maakte een inschattingsfout tijdens het indraaien van de Kalsijdeweg verkeerd liep. Even verderop stond een wagen geparkeerd en de tractorbestuurder had alle ogen op de wagen gericht om zeker geen schade toe te brengen. Daardoor merkte hij niet op dat de voorkant van de tractor richting de gevel ging. Uiteindelijk boorde de haspel een gat in de gevel, net waar de woonkamer zit. (Lees verder onder de foto)

Een aannemer kwam ter plaatse voor de herstellingswerken.© cca

Geen gewonden

De bewoonster van het huis was aan het stofzuigen toen het ongeval gebeurde. “Ik hoorde plots veel lawaai”, vertelt de geschrokken bewoonster. “Ik wist niet wat ik verkeerd had gedaan of vanwaar het geluid kwam. Tot ik plots het gat zag.”

Haar man zat televisie te kijken toen hij plots veel lawaai hoorde. Beide bewoners raakten niet gewond, maar waren wel erg onder de indruk van het hele gebeuren. “Dit had véél erger kunnen aflopen. Ik ging eigenlijk nog het tapijt aan de staande klok stofzuigen. Als ik daar had gestaan en die klok op mij kreeg… ik mag er niet aan denken.”

De hulpdiensten snelden meteen ter plaatse. De brandweer keek het gebouw na, maar van stabiliteitsproblemen of instortingsgevaar is geen sprake. Een aannemer kwam ter plaatse voor de herstellingswerken. Tijdens de interventie waren beide straten deels afgesloten voor verkeer. (CCA)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....