Het ongeval gebeurde rond 9.30 uur in de richting van Nederland.© HBVL

Pelt/Hechtel-Eksel

Op de Noord-Zuidverbinding in Pelt is een vrachtwagenchauffeur donderdagvoormiddag van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. Hoewel er van de cabine weinig overblijft, komt de trucker er grotendeels met de schrik vanaf. “Ik heb wonder boven wonder enkel schaafwonden en lichte kwetsuren overgehouden aan het ongeval”, zegt de 21-jarige jongeman uit Eksel.

Geert Van Baelen/Olivier Simons

Het ongeval gebeurde rond 9.30 uur in de richting van Nederland, ter hoogte van de afrit Eksel/Lindelhoeven. De vrachtwagen van het transportbedrijf Rovetra uit Westerlo raakte plotseling van de rijbaan af.

“Ik kreeg een klapband op de stuuras rechts en ben in de grasberm gesukkeld. Ik heb nog een boom meegenomen, maar verder kan ik me weinig herinneren van het ongeval”, vertelt de 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Eksel. Hij rijdt nu bijna een jaar voor Rovetra en was donderdagochtend bezig met een opdracht.

Lichtgewond

De tankwagen kwam na de aanrijding met de boom even verderop tot stilstand in de berm. Gelukkig was de tank zelf leeg, waardoor er geen sprake was van een lek. De cabine van de vrachtwagen was wel grotendeels vernield door de klap, maar toch raakte de Ekselaar slechts lichtgewond. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. (Lees verder onder de foto)

© rr

De jongeman beseft dat hij enorm veel geluk heeft gehad. “Wonder boven wonder heb weinig overgehouden aan het ongeval. Enkel wat schaafwonden en wat lichte kwetsuren, maar verder niks ergs. Ik ben intussen weer terug van het ziekenhuis. Ik blijf nog wel even thuis, maar daarna wil ik weer zo snel mogelijk aan de bak.”

Omdat de vrachtwagen getakeld moest worden, werd de rechterrijstrook van de Noord-Zuidverbinding een tijdje afgesloten. De politie HANO kwam ter plaatse voor de vaststellingen. Dat zorgde niet voor grote verkeershinder.

© rr

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....