Uitslaande brand uitgebroken aan Dampoort.© De Gentenaar

Gent

De brandweer is zaterdagochtend uitgerukt naar een hotel vlak bij de Dampoort in Gent. Er was brand uitgebroken in een van de kamers. Een van de aanwezigen heeft het niet overleefd.

Simon Dekaezemaker

Om 7.42 uur kreeg Brandweerzone Centrum melding van een uitslaande brand in een appartementsgebouw op het Antwerpenplein, vlak bij station Dampoort. Het ging om een van de kamers van Hotel Dampoort, aan de achterkant van het station.

De schade lijkt aanzienlijk: uit het appartement kwam dikke zwarte rook. De brandweer kreeg de vlammen snel onder controle en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar andere kamers of gebouwen. Maar voor een van de aanwezigen kwam de hulp te laat. (Lees verder onder de foto)

© sd

Eén persoon is overleden in de brand, bevestigt een woordvoerder van de brandweer. Er zijn nog niet meer details bekend. Acht andere aanwezigen werden geëvacueerd en opgevangen in de Carrefour naast het hotel.

De politie en brandweer zijn massaal ter plaatse. Er is een perimeter ingesteld door de politie en het kruispunt is afgesloten. Over hoe de brand uitbrak, is nog niks bekend.

© sd

© sd

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....