De stranden van een populaire badplaats in Singapore zijn gesloten vanwege een olieramp. Nadat twee schepen met elkaar botsten kleurden het water en zand op Sentosa Island zwart.

Gisteren om 16:55

De gelekte olie verspreidde zich vanaf de nabijgelegen Pasir Panjang shipping terminal nadat een baggerschip vrijdag een stationair bunkerschip had geraakt. Het baggerschip, Vox Maxima, vaart onder Nederlandse vlag.

De Maritime and Port Authority of Singapore zei vrijdagavond dat er olie uit de beschadigde ladingtank van het bunkerschip in het water was terechtgekomen. Het gaf ook aan dat de getroffen ladingtank geïsoleerd was en de lekkage onder controle was. Maar zaterdag werden toch gigantische olievlekken waargenomen bij de terminal en langs verschillende stranden, waaronder Tanjong, Palawan en Siloso.

LEES OOK. Olielek hindert scheepvaartverkeer in Deurganckdok

Er werden 16 oliebestrijdingsboten ingezet om de olievlekken aan het wateroppervlak te verzamelen. “Er is een olievlek waargenomen. Opruiming is aan de gang. Blijf uit de buurt van het water”, klinkt het op een bord op een strand. Zwemmen en activiteiten zijn niet toegestaan op de drie stranden.

© REUTERS

© REUTERS

© AFP

© REUTERS

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....