Ondergelopen straten en kelders in Picardisch Wallonië

De hulpdiensten van Picardisch Wallonië, de streek tussen Rijsel, Brussel, Bergen en Kortrijk, hebben dinsdagnamiddag al een vijftigtal interventies uitgevoerd na zware regenval in bepaalde gebieden in het westen van Henegouwen. Andere zones in de streek bleven dan weer volledig gespaard van wateroverlast. Er is geen melding van gewonden.

“De eerste oproepen kwamen iets na 12.00 uur binnen voor modderstromen, en ondergelopen straten en kelders. Een aantal steden, zoals Doornik, bleven dan weer volledig gespaard. Er was daar ook regen, maar geen overlast”, aldus de dispatching van de hulpdiensten in de zone Wapi.

In andere steden en gemeenten was er wel wateroverlast. Zo was de stadsring van Aat een tijdlang afgesloten door het water. Een koppel in Aat diende ook elders gehuisvest te worden nadat hun woning ondergelopen was.

In de dorpen Rebaix, Ostiches en Mainvault vonden modderstromen plaats, en ook Wiers (Péruwelz), Willaupuis (Leuze) en Blaton (Bernissart) bleven niet gespaard van wateroverlast.

Omstreeks 15.00 uur hadden de hulpdiensten van de zone Wapi de zwaarste interventies achter de rug. “Gewonden vielen er niet, maar we verwachten nog felle regenval later in de namiddag”, aldus de dispatching.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....