Een gevangene die zijn trommelvlies scheurde na een vechtpartij werd naar het ziekenhuis gebracht.© svov

Dendermonde

Een gevangene die opgesloten zat in de nieuwe gevangenis van Dendermonde kreeg er rake klappen en diende naar het ziekenhuis te worden gebracht voor verzorging. De man zou zijn trommelvlies hebben gescheurd. De overbevolking zorgt volgens de cipiers voor frustratie bij de gedetineerden.

De feiten gebeurden tien dagen geleden al, maar kwamen nu pas aan het licht. Een gedetineerde kreeg het aan de stok met de anderen in zijn cel en vertelde dat aan de bewaarders. Hij zou afgeperst zijn om zijn tabakswaren af te geven.

Het feit dat de cipiers op de hoogte werden gebracht, moest het slachtoffer bekopen met enkele rake klappen waarbij zijn trommelvlies scheurde. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging en het parket werd op de hoogte gesteld. Volgens de procedure werden de twee betrokkenen verplaatst naar een andere strafinstelling.

44 bedden bijgezet

Er zijn in de nieuwe gevangenis nog weinig cellen waar gevangenen alleen of met twee slapen: het incident is dus mogelijk te wijten aan de overbevolking. “Die zorgt voor frustraties omdat de gevangenen met meer in een kleine ruimte zitten dan voorzien”, zegt Luc Meeussen van de socialistische vakbond.

“Er zijn sinds de opening al 44 bedden bijgezet. De directie heeft dit incident in elk geval goed opgelost.” Het parket van Oost-Vlaanderen voert verder onderzoek naar de feiten en zal beslissen of ze verdere vervolging moeten krijgen. (svov)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....