In Dessel zien de organisatie van Graspop en het gemeentebestuur zich genoodzaakt het mobiliteitsplan voor het festival bij te sturen, na de aanhoudende regenval. Een deel van het parkeerterrein is niet bruikbaar.

Bron: BELGA

Het vierdaagse festival start donderdag, en hoewel het festivalterrein zelf en de camping volgens de organisatie niet met onoverkomelijke problemen kampen, heeft de regenval wel lelijk huisgehouden op het parkeerterrein.

“Daarom wordt in samenspraak tussen organisatie en gemeente geopteerd om ook Graspopbezoekers te laten parkeren in en langs de Desselse straten, zoals in 2016”, laat het gemeentebestuur weten. “Dit moet natuurlijk op de wettelijke manier gebeuren.” Aan de bezoekers én omwonenden vraagt de gemeente “begrip voor deze uitzonderlijke toestand”. 

Graspop roept sowieso elk jaar op om zoveel als mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Er zijn pendelbussen vanaf het station van Mol, en je kan voor ‘park & bike’ kiezen vanop wat verder afgelegen parkings.

Graspop is volledig uitverkocht. Onder meer Tool, Judas Priest, Bring Me The Horizon en Scorpions maken dit weekend de Stenehei onveilig.

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....