© Plantentuin Meise

Een primeur voor de Plantentuin in Meise. Daar hielden ze deze week hun gekende babyfotoshoot op een reuzenwaterlelieblad en daar zat voor het eerst een drieling bij.

Voor de Plantentuin in Meise is het een bekende traditie. Sinds 2006 bieden ze vier dagen per jaar een grote fotoshoot aan voor ouders en hun kinderen. De baby’s worden op een reuzenwaterlelieblad geplaatst dat ronddrijft in het water, wat voor prachtige foto’s zorgt. De plekjes voor die unieke fotoshoot zijn beperkt en altijd meteen uitverkocht. En dit jaar zat er een bijzondere inschrijving bij: een eeneiige drieling.

“Dat was wel heel speciaal”, zegt Koen Es van de Plantentuin. “Het zijn onze tuiniers die de hele dag in het water staan en de baby’s op het blad leggen. Tweelingen hebben we al vaker gehad, maar een drieling nog niet. Voor iedere baby heb je een persoon nodig en dus moesten we dit jaar iemand extra optrommelen.”

“Zo’n blad kan tot veertig kilo dragen. Dus we wisten dat drie baby’s geen probleem zou zijn”, zegt hij. Maar toch neemt de Plantentuin altijd de nodige voorzorgen. “Zo steken we bijvoorbeeld een laagje piepschuim onder het blad. Als een baby dan toch met zijn of haar vingertjes door de plant zou duwen, dan komt er geen water door”, zegt Es. “Maar zo blijft het blad ook de hele dag mooi.”

De fotoshoot met de drieling verliep volgens Es goed. “Het waren heel rustige baby’s. Als we baby’s hebben die proberen rechtop te zitten of beginnen rond draaien, dan zijn we altijd op onze hoede. Maar het waren hele fijne meisjes”, zegt hij.

Wie in de toekomst ook graag zo’n unieke foto wil laten maken van zoon- of dochterlief, zal er wel snel bij moeten zijn. “In de maand april kondigen we via onze website en nieuwsbrief aan wanneer de tickets verkocht zullen worden. Meestal zitten mensen dan te wachten aan hun computer. Op een halfuur zijn de plaatsen meestal al weg. En het gaat ieder jaar sneller.”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....