© BELGAIMAGE

Nog één natte dag en de zomer lijkt echt zijn intrede te doen. Vanaf zondag wordt het weer merkbaar beter.

Bron: BELGA

Zaterdag is het eerst zwaarbewolkt met perioden van regen. In de namiddag wordt het geleidelijk wisselend bewolkt met lokale buien, aan zee wordt het dan zonnig. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden bij een overwegend matige wind.

Zaterdagavond zijn nog enkele laatste en geïsoleerde buien mogelijk maar geleidelijk klaart het uit. Tegen de ochtend kan er zich vooral in de Ardennen mist en/ of laaghangende bewolking vormen. Ook elders zijn enkele mistbanken mogelijk. Het koelt af tussen 8 en 13 graden bij een zwakke wind.

Zondag blijft het droog en begint de dag op veel plaatsen zonnig maar vooral in de Ardennen hangt er eerst plaatselijk mist of lage bewolking. Overdag ontwikkelt er zich stapelbewolking, aan de kust blijft het zonnig. De maxima schommelen van 19 graden in de Hoge Venen tot 23 à 24 graden in het centrum. De wind is overwegend zwak.

Maandag is het eerst overal zonnig, hoewel er ‘s ochtends enkele misbanken kunnen voorkomen. Overdag ontwikkelen er zich stapelwolken in het binnenland. De maxima variëren van 20 graden in de Hoge Venen tot 25 graden in het centrum van het land. De wind is zwak, aan de kust na de middag matig.

Dinsdag wordt het zonnig met in de loop van de dag de ontwikkeling van onschuldige stapelwolken. De maxima liggen tussen 22 en 28 graden bij een zwakke oostelijke wind. In de namiddag steekt aan de kust een een matige zeebries op.

Woensdag begint de dag zonnig. In de loop van de namiddag of avond neemt de bewolking toe vanaf het Franse grens en kunnen er regen- en onweersbuien vallen. De maxima schommelen van 24 tot 28 graden bij een zwakke tot matige wind.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....