Bij een Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol, op het in 2014 door Rusland geannexeerde schiereiland Krim, zijn zondag drie doden en 125 gewonden gevallen. Dat heeft het Russische ministerie van Volksgezondheid meegedeeld. Onder de dodelijke slachtoffers zijn twee kinderen.

Bron: Belga

Gisteren om 16:02

Verschillende Oekraïense raketten zijn uit de lucht geschoten volgens het Russische ministerie van Defensie, maar veel brokstukken kwamen op het strand bij Sebastopol terecht waar heel wat slachtoffers vielen. Er zijn volgens de plaatselijke autoriteiten veel kinderen onder de slachtoffers van wie er 27 nog in ziekenhuizen liggen. Vijf kinderen zijn levensgevaarlijk gewond.

Moskou heeft de Verenigde Staten ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de aanval, omdat deze zou zijn uitgevoerd met behulp van ATACMS-raketten die door Washington aan Kiev zijn geleverd. “Dergelijke acties zullen niet onbeantwoord blijven”, voegde het eraan toe.

Hoofdkwartier Russische Zwarte Zeevloot

De marinehaven Sebastopol is met 550.000 inwoners de grootste stad op het in 2014 door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim. De stad staat bestuurlijk gezien los van de Krim, waar Simferopol de hoofdstad van is. Sebastopol komt regelmatig onder vuur te liggen van Oekraïne omdat het het hoofdkwartier herbergt van de Russische Zwarte Zeevloot. De Krim is ook een belangrijk logistiek knooppunt voor het Russische leger.

Ook de Russische regio Belgorod, dicht bij de grens met Oekraïne, werd zondag weer geviseerd. Bij Oekraïense droneaanvallen vielen een dode en drie gewonden. Volgens de plaatselijke gouverneur ontplofte een drone in een parking. Belgorod moet vaak Oekraïense aanvallen verduren. Kiev zegt dat het zich verdedigt tegen Russische aanvallen op zijn grondgebied.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....