Help ons door dit met iedereen op je socials te delen!

Er zijn ongelooflijke beelden opgedoken van de Oekraïense raketaanval afgelopen zondag op een drukbezocht strand in Sevastopol op de Krim.

De Russische autoriteiten meldden dat een raket die door Oekraïense troepen was gelanceerd met een door de Verenigde Staten geleverd ATACMS-systeem, boven het strand tot ontploffing kwam, waarbij bommetjes neerdaalden in het water en op het land. Daarbij raakten meer dan 150 mensen gewond, waaronder kinderen, en ook waren er meerdere doden te betreuren.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/06/schokkende-nieuwe-video-laat-zien-hoe-bommetjes-neerdalen-op-russische-strandgangers-1.png

(Video verwijderd? Klik hier…)

Clusterbom

Op CCTV-beelden is te zien hoe de submunitie van de raket tot ontploffing komt boven het drukbezochte strand. De beelden lijken te bevestigen dat er gebruik is gemaakt van een clusterbom.

Te zien is hoe honderden mensen rennen voor hun leven. Sommige mensen bevonden zich in het water toen de individuele bommetjes van de clusterbom neerkwamen in het water en op het strand. Eén van de bommetjes komt bijna op het huisje van de strandwacht terecht.

Niet zonder gevolgen

De Russische luchtverdediging schoot zondag een aantal raketten uit de lucht. Vier van de vijf raketten werden vernietigd. De vijfde raket raakte beschadigd en veranderde van koers.

Een woordvoerder van het Kremlin gaf Washington de schuld van de aanval: “De rechtstreekse betrokkenheid van de VS, als gevolg waarvan Russische burgers zijn omgekomen, kan niet zonder gevolgen blijven.”

[ZeroHedge via Newsweek]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
7
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....