© Theo Derkinderen

Bornem

Een arbeider is maandagavond zeer ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Temsesteenweg in Bornem. Het slachtoffer, dat aan het werk was in de straat, kwam onder een kraan terecht of werd alleszins door het gevaarte geraakt.

Het ongeval gebeurde kort na half vijf maandagnamiddag. Op de Temsesteenweg zijn werken gestart om de schoolomgeving te verfraaien. Ter hoogte van de werken wordt momenteel ook een nieuw schoolgebouw gebouwd.

“Wat er precies is gebeurd wordt volop onderzocht door de politie en de inspectiediensten”, zegt Elke Wauters van politiezone Rivierenland.

De plaats van het ongeval werd afgesloten om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen.© Theo Derkinderen

Vermoedelijk is de man, een dertiger, onder de kraan terechtgekomen of werd hij door de 15 ton zware kraan geraakt. De hulpdiensten rukten massaal uit en startten onmiddellijk met de reanimatie van het slachtoffer. Nadien werd hij onder politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand werd als bijzonder ernstig omschreven.

Op de Temsesteenweg, die door de werken afgesloten was, stelde de politie een perimeter in zodat het verdere onderzoek en de omstandigheden van het ongeval in alle sereniteit kon verlopen. De kraanman was in shock en werd eveneens door de hulpdiensten opgevangen. (tdk)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....