© AFP

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Bron: BELGA

Vandaag om 17:51

Biden zou zich voorgenomen hebben om de komende dagen de Amerikanen ervan te overtuigen dat hij wel degelijk in staat is om het land nog eens vier jaar te leiden. Daarvoor zijn vooral zijn eerstvolgende publieke verschijningen van belang, zoals het interview met tv-zender ABC dit weekend.

“Hij beseft dat als er nog eens twee events op dezelfde manier verlopen (zoals het debat, red.), dat we ons dan tegen het einde van het weekend in een andere wereld bevinden”, klinkt het.

Het gaat om de eerste indicatie dat ook Biden zelf zou twijfelen of hij al dan niet nog in de verkiezingsrace moet blijven.

Na het debat gingen bij de Democraten alle alarmbellen af. Dinsdag riep Lloyd Doggett, lid van het Huis van Afgevaardigden voor de Democraten in Texas, als eerste verkozene Biden publiekelijk op om een stap opzij te zetten.

Het Witte Huis heeft de inhoud van de berichtgeving kort na de publicatie ervan ontkend. “Deze bewering is absoluut niet waar”, aldus een woordvoerder. “Als de New York Times ons meer dan zeven minuten had gegeven om hierop te reageren, dan hadden we ze dat ook verteld.”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....