Oostkamp

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Het ongeval gebeurde woensdagmiddag rond 15.20 uur op de Moerbrugge Brug in Oostkamp. Vier wagens reden daar op elkaar in, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Eerst was er sprake van hevige rookontwikkeling, maar niet veel later stond de bestelwagen compleet in lichterlaaie. Het voertuig, dat eigendom is van een verhuisfirma, was geladen met ontvlambaar materiaal.

Omleiding

Er raakte volgens politiezone Het Houtsche niemand gewond door het ongeval. De voertuigen werden allemaal getakeld, wat de nodige verkeershinder met zich meebracht. Er werd een ruime perimeter ingesteld om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen. Vanaf het rondpunt aan de Stationsstraat in Oostkamp was er geen doorgang meer mogelijk richting Oedelem. Wie vanuit de andere kant kwam, werd ter hoogte van de Sint-Godelievestraat staande gehouden. De lokale politie voorziet een omleiding.

De Vlaamse Waterweg werd gecontacteerd om samen met de gemeente Oostkamp inspectie te doen van de schade. Het is nog niet duidelijk of de brug nog toegankelijk zal zijn voor verkeer. Het wegdek van de brug liep namelijk heel wat schade op door de vlammen. De gemeente zal samen met de Vlaamse Waterweg bekijken of de brug structurele schade opliep en wanneer alles hersteld kan worden.(CCA)

De politie stelde een ruime perimeter in.© cca

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....