© Carlo Eggermont

GENT

Op zoek naar een woning met karakter? Dan ben je in de Moriaanstraat in Ledeberg aan het juiste adres. Binnen vind je een boekenkast van twee verdiepingen hoog, en dat is niet de enige blikvanger.

Jill Dhondt

Jarenlang was het een verloederde hoek, maar sinds 2013 vind je twee architecturale parels op de kruising van de Veldwijkstraat en de Moriaanstraat in Ledeberg. Langs de buitenkant zien ze er quasi hetzelfde uit, maar vanbinnen zijn ze volledig anders.

Zo vind je een metershoge boekenkast in één van de twee huizen. “Puls Architecten heeft de woningen ontworpen”, legt de eigenaar uit die wegtrekt uit Gent met zijn gezin en de woning verkoopt. (Lees verder onder de foto)

© Carlo Eggermont

“Doorzon heeft de keuken, de badkamer en de vloeren gedaan, maar de boekenkast is ons eigen ontwerp. Mijn vrouw had veel fotoboeken die ze wilde etaleren en ik veel vinylplaten. Een boekenkast van twee verdiepingen hoog was de oplossing.”

Van boven tot onder meet de kast bijna vier meter. Een sterk staaltje maatwerk is het, en toch is het is niet de enige troef in het huis met drie slaapkamers en twee badkamers. “Op het dak is nog een prachtig terras”, zegt Alexander Deryckere, makelaar bij Carlo Eggermont. “Er is ook een kleine, gedeelde binnenkoer en op tien minuten sta je in het centrum van Gent met de fiets.”

Meer info over de woning via info@carloeggermont.be

© Carlo Eggermont

© Carlo Eggermont

© Carlo Eggermont

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....