© rr

Antwerpen

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober kiest CD&V in Antwerpen resoluut voor verjonging: Pieter De Cock wordt lijsttrekker voor de stad, Vincent Gysels voert de lijst aan voor het district. Dat werd zaterdag bekendgemaakt in Antwerpen.

Bron: BELGA

CD&V kiest in Antwerpen voor verjonging en vernieuwing. Dat zei Katrien Schryvers zaterdag tijdens de persvoorstelling. “We hebben een groot team met veel talenten en hebben weloverwogen keuzes gemaakt”, klonk het. “Voor sommigen komt de keuze voor Pieter De Cock als een verrassing, maar voor ons helemaal niet. Pieter kent zijn dossiers en begint niet van nul. Hij kan mensen overtuigen, dat is gebleken tijdens de schooldebatten, en straalt enthousiasme, positiviteit en ploeggeest uit. Deze 31-jarige man uit Merksem is absoluut de juiste man op de juiste plaats.”

“Ik begin niet aan een tijdrit van 25 km, maar aan een lange etappe waarbij het ook soms bergop gaat”, zegt De Cock. “Ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg en ben trots dat ik dit mag doen. Wat is voor mij een mooie stad? Eentje waar het betaalbaar wonen is, waar de burger op de eerste plaats komt en waar niemand bang moet zijn om veilig en vlot buiten te komen.”

Voor het district wordt Vincent Gysels de kopman. “Hij is geëngageerd, heeft een groot en warm hart voor mensen en gaat nu aan de kar trekken om onze christendemocratische waarden te verdedigen”, leidde minister Annelies Verlinden hem in. “We gaan de gemeenschap hier in Antwerpen van onderuit weer opbouwen en daar gaan deze twee jonge mensen ons bij helpen.”

“Ik wil van deze fantastische stad een nog mooiere plek maken”, zegt de 38-jarige Gysels. “Verschillende wijken kreunen onder het falend mobiliteitsbeleid van het stadsbestuur. De districten moeten in dialoog gaan met de inwoners, er is nood aan een sterke centrumpartij”, besluit hij.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....