© Maarten De Bouw

Aangezien er vandaag sterke rukwinden verwacht worden, raadt Rock Werchter aan partytenten af te breken.

Laurence Torck

“Ze zijn ons op de camping net komen waarschuwen voor de aangekondigde rukwinden. Alle partytenten moeten afgebroken worden. En ze waarschuwden ook dat alle spullen die buiten staan in de tenten moeten worden opgeborgen”, vertelt een collega die deze voormiddag op de camping van Rock Werchter zat.

Het festival bevestigt de extra maatregelen: “Er komt een extra controleronde in het festivalpark. Op de camping is gevraagd om partytenten (en vergelijkbare) op te bergen”, klinkt het. De communicatie gebeurt via lichtkranten en medewerkers op The Hive.

LEES OOK. 155.000 bezoekers, 100 bands, 11.400 vrijwilligers, 740 wc’s: Rock Werchter 2024 in cijfers

Het KMI kondigde voor vandaag stevige rukwinden aan, waardoor de organisatie van Rock Werchter extra maatregelen neemt. “Wij waren in het verleden steeds goed voorbereid en zijn dat nog steeds. Onze normen en eisen zijn hoog, op elk vlak”, laat woordvoerder Nele Bigaré weten.

Gewoonlijk worden de standen en installaties in het Festivalpark voor opening van de deuren ook altijd gekeurd door een onafhankelijk keuringsbureau, laat Nele Bigaré van Rock Werchter weten. “Tenten en podia zijn aan de hoogste normen onderworpen, er is permanent een weerman ofvrouw on site. Er is permanent overleg met alle instanties. En we hebben een intern noodplan met risico-analyse”, klinkt het.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....