© CN

Kinrooi

Twee drenkelingen moesten zaterdagvoormiddag uit het koude water gehaald worden van de Maasplassen in Ophoven. Ze waren gekanteld tijdens het zeilen en de hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.

Het incident deed zich rond 10.30 uur voor. Het duo was met hun zeilbootje in de weer toen ze bij hevige windstoten de controle verloren. Hun boot kantelde en ze vielen allebei in het water. Dat leidde even tot paniek. De hulpdiensten werden gealarmeerd en rukten massaal uit. Onder meer een duikteam van de brandweer begaf zich vliegensvlug naar de omgeving van jachthaven De Spaanjerd in de Daalstraat, waar de feiten zich afspeelden.

Dat er in de buurt een triatlonwedstrijd bezig was, zorgde even voor onduidelijkheid over waar de slachtoffers zich precies bevonden, maar al snel bleek dat de twee drenkelingen veilig op het droge waren geraakt. “Ze werden opgepikt door een ander bootje. Die helpende mensen haalden het duo uit het water en brachten hen naar de oever. De twee die in het water waren gevallen, hielden daar gelukkig geen verwondingen aan over”, zeggen ze bij de lokale politie Carma.  (cn/ppn)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....