Viersel

De brug over het Albertkanaal in Viersel was zondagmorgen een tijdlang afgesloten door een zwaar ongeval.

Rond 9.30 uur week een zwarte Skoda die in de richting van Grobbendonk reed plots van zijn rijvak af terwijl hij de brug afdaalde. Eerste schampte hij een tegenligger zwaar, daarna sloeg de Skoda aan het tollen en ramde op die manier nog een grijze minibus die in de richting van Viersel de brug opreed.

Alle drie de wagens moesten getakeld worden.© BFM

Er kwamen drie ziekenwagens en een MUG ter plaatse. De brandweer zone Rand, post Zandhoven, kwam ook met meerdere wagens ter plaatse om slachtoffers te bevrijden. Vijf mensen werden gewond naar het ziekenhuis afgevoerd, sommigen met zware breuken.

In een van de wagens zat een vader met twee dochters. In de andere een koppel dat net met de mobilhome op vakantie wou vertrekken, maar zijn reis niet zal kunnen aanvatten.

De Herentalsebaan, net ook de omleidingsweg voor het verkeer dat vanuit Lier richting Zandhoven moet rijden, was een tijdlang afgesloten. Intussen is de brug weer vrij.

Bij het ongeval ontsnapte een wit hondje, Pippa genaamd, in paniek uit een van de aangereden wagens. Het hondje woont in de buurt. Omdat er ook net een loslopende hond werd gespot aan de visvijver in Viersel en Pippa daar vaak gaat wandelen, werd even gedacht dat het om hetzelfde dier zou gaan. De hulpdiensten en familie zijn nu op zoek.  

De donkere Skoda sloeg aan het tollen en raakte hierbij de grijze minibus.© BFM

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Vijf gewonden werden afgevoerd.© BFM

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....