Help anderen door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

Er was de afgelopen weken veel te doen om het woord ‘omvolking’. Voormalig Tweede Kamerlid Henk Krol zag het met lede ogen aan en besloot om in de pen te klimmen. Hij neemt geen blad voor de mond: “Europa wordt veroverd.”

Het woord ‘omvolking’ mag je in Nederland kennelijk niet meer gebruiken. Zelfs het benoemen wat er objectief aan de hand is, wordt in bepaalde kringen niet getolereerd. Toch wordt het tijd dat we onze ogen openen, schrijft Krol op X.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/07/oud-kamerlid-henk-krol-europa-wordt-veroverd-we-staan-erbij-en-kijken-ernaar-1.png
Vooral jonge mannen

Hij merkt op dat we in Nederland steeds meer mensen zien met een migratieachtergrond. Een groeiende groep onder de moslims wil hun wetten en gewoonten aan ons opdringen, waarschuwt Krol.

De voormalige fractievoorzitter van 50PLUS wijst er verder op dat in ons land elk jaar minimaal 60.000 mensen van elders, vooral jonge mannen, een verblijfsvergunning krijgen. De afgelopen jaren kwamen er in ons land meer dan een miljoen islamieten bij. In grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag zijn hele wijken ontstaan waar nauwelijks nog Nederlands wordt gesproken, aldus Krol.

Over 20 jaar in de minderheid

Hoogleraar Jan Latten becijferde dat de oorspronkelijke Nederlander over 20 jaar in de minderheid zal zijn. Krol: “Veel politici, beleidsmakers en journalisten lijken dat toe te juichen. Ze goochelen met cijfers en verdraaien de werkelijkheid. Europa wordt veroverd. We staan erbij en kijken ernaar.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
3
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....