Het onweer sloeg dinsdag op meerdere plaatsen in ons land erg zwaar toe. De komende uren en dagen wordt het mooier weer, al dreigt in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw onweer. Al is er ook goed nieuws, zegt weerman David Dehenauw.

Bron: BELGA

Woensdag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met eerst regen of buien. In de loop van de namiddag wordt het meestal droog en zonniger. De maxima schommelen tussen 20 graden op de Ardense hoogten en aan zee en tot 24 graden op de meeste andere plaatsen. De wind is matig uit zuidwestelijke tot westelijke richting en vrij krachtig aan de kust.

Woensdagavond en -nacht wordt het licht- tot gedeeltelijk bewolkt en meestal droog. De minima liggen tussen 12 en 16 graden. De wind is meestal zwak, en matig aan de kust.

Donderdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af met kans op enkele buien, vooral in het zuidoosten van het land. De maxima schommelen tussen 19 graden op de Hoge Venen en 24 graden in de Kempen bij een zwakke tot matige wind.

“Maar in de nacht van donderdag op vrijdag ontwikkelt zich een zeer actieve regen- en onweerszone boven Frankrijk en die kan ook over onze streken trekken. De zuidoostelijke helft van ons land loopt het meeste risico op onweer, maar dat kan nog veranderen. Het zal wel niet zo erg zijn als het onweer van dinsdag”, zegt weerman David Dehenauw.

Vrijdag is het onstabiel met soms hevige (onweers)buien. Met een matige wind die draait naar het noorden komen de temperaturen niet hoger dan 16 tot 21 graden.

Zaterdag is het wisselvallig met soms enkele buien. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden bij een zwakke tot matige wind.

Door de invloed van een kleine anticyclonale wig (een langgerekt gebied met hoge luchtdruk), zou het zondagmeestal droog moeten blijven met enkele zonnige perioden. De zwakke tot matige wind draait naar het zuiden tot het zuidoosten en de temperaturen schommelen tussen 19 en 24 graden.

Maandag, verwachten we opnieuw onweer in de loop van de dag vanuit het westen. Na de doortocht kunnen de temperaturen nog oplopen tot 23 à 27 graden.

Dinsdag stroomt er iets frissere maritieme lucht naar ons land en die is vergezeld van enkele buien. De maxima schommelen tussen 18 en 22 graden.

“Vanaf dan wordt het gelukkig wat beter. Ik zeg niet dat er geen bui meer valt, maar het zal toch overwegend droog zijn met veel zon. Maar hoogzomer zal het zeker nog niet zijn”, aldus Dehenauw.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....