Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Carrefour in de Vuurtorenwijk.© JRO

Oostende

In Oostende gebeurde donderdag omstreeks 10.45 uur een verkeersongeval. Een 77-jarige vrouw werd er aangereden toen de 28-jarige bestuurder van een personenwagen een oprit wou verlaten. De vrouw overleefde de klap niet.

Jeffrey Roos

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Carrefour in de Vuurtorenwijk. Volgens getuigen stond de vrouw in kwestie op het voetpad toen ze werd aangereden werd door een personenwagen. Dat wordt door de politie bevestigt. Hoe het komt dat de bestuurder de vrouw niet heeft opgemerkt is voorlopig niet duidelijk. (lees verder onder de foto’s)

© JRO

© JRO

Meteen werd duidelijk dat de situatie ernstig was. De hulpdiensten werden verwittigd en snelden meteen ter plaatse. De vrouw zat geklemd onder de wagen na de aanrijding. Verschillende omstaanders heften de wagen op, terwijl ambulanciers de vrouw vanonder de wagen haalde.

Reanimatie

De brandweer werd in eerste instantie opgeroepen om de vrouw vanonder de wagen te bevrijden. “De persoon zat inderdaad onder de wagen, maar bij aankomst bleek onze tussenkomst niet meer nodig”, zegt brandweerkapitein Nathalie Van Moorter. “Het slachtoffer werd nog geruime tijd gereanimeerd, maar alle hulp kwam te laat.” (lees verder onder de foto)

© JRO

De jonge vrouw die het slachtoffer aanreed was in shock en werd verzorgd ter plaatse alvorens naar het ziekenhuis gebracht te worden. Ook de dienst Slachtofferhulp van de politie kwam ter plaatse en ontfermde zich over de bestuurder.

Voorlopig zijn de omstandigheden waarin het ongeval kon gebeuren nog onduidelijk. Het parket stuurt zen verkeersdeskundige ter plaatse die het ongeval moet onderzoeken. De Stroombanklaan werd volledig afgesloten in beide richtingen en wordt pas vrijgegeven als het onderzoek is afgerond. De familie van het slachtoffer werd ingelicht door de dienst Slachtofferhulp. (lees verder onder de foto)

© JRO

Brandon Janssens (28) is ex-ambulancier en werkt in het Brico-filiaal vlak bij. Hij was als een van de eersten bij het ongeval. “Ik kwam net van een medisch onderzoek en was op weg naar het werk”, vertelt de man. “Ik zag meteen de ernst van de situatie. De brandweer en ambulancediensten waren dan al verwittigd. De MUG was als eerste ter plaatse en vroeg of we niets hadden om de wagen op te tillen. Ik ben naar de Brico gelopen en heb daar enkele mannen gehaald. Samen met andere omstaanders hebben we de wagen opgetild na groen licht van de MUG-arts.”

Brandon Janssens© JRO

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....