In Manchester Township, New Jersey, was een man genaamd Shannon Rose betrokken bij een standoff met de politie op 5 december 2023.

Tijdens de 22 minuten durende confrontatie drong Rose er herhaaldelijk bij de agenten op aan om hem te doden

Tijdens de 22 minuten durende confrontatie drong Rose er herhaaldelijk bij de agenten op aan om hem neer te schieten, waarbij hij aangaf te verwachten dat hij zou sterven. Vervolgens werden beelden van de body camera vrijgegeven, die licht werpen op het fatale einde van de confrontatie.

[embedded content]

Het kantoor van de procureur-generaal in New Jersey heeft de body camera video openbaar gemaakt, samen met twee 911 telefoontjes – een van de vrouw van Rose en een andere van een buurman die enkele van de gebeurtenissen heeft gezien.

Ga advertentievrij met Premium, probeer het voor $1

Deze berichten zijn in overeenstemming met het transparantiebeleid dat in 2019 door het kantoor van de procureur-generaal is opgesteld om te zorgen voor eerlijke en onpartijdige onderzoeken naar dodelijke politie-incidenten.

“De opnames worden vrijgegeven volgens het beleid dat in 2019 is opgesteld door het kantoor van de procureur-generaal om een eerlijk, onpartijdig en transparant onderzoek naar fatale politiegevechten te bevorderen… Onderzoekers hebben eerder een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de familie van de heer Rose om de opnames te bekijken.” – Kantoor van de procureur-generaal van New Jersey

De eerste rapporten onthulden dat de politie van Manchester reageerde op een noodoproep van de vrouw van Rose om 20.28 uur. Ze meldde dat Rose, 39 jaar, in een staat van nood verkeerde en had gedreigd zichzelf te verwonden.

Gewapend met een semiautomatisch geweer uit hun huis, beschreef Rose’s vrouw hem als dronken maar onzeker over de duur van zijn dronkenschap.

Desondanks de pogingen van de agenten om de situatie langdurig te de-escaleren, bleef Rose onvermurwbaar en wilde geen afstand doen van het vuurwapen.

Eindelijk vuurden de Manchester politieagenten Nicholas Greenwood en Michael Anderson hun wapens af, wat resulteerde in de dood van Rose nadat hij was geraakt door het geweervuur.

Tijdens de patstelling werden Rose’s interacties met de agenten gekenmerkt door wisselende emoties en verzoeken om te communiceren met specifieke personen.

Desondanks de pogingen van de agenten om een dialoog met hem aan te gaan en een tragische afloop te voorkomen, leidden de acties van Rose uiteindelijk tot een fatale afloop.

Liefde aan Amerika en vrijheid? Bekijk Red Beach Nation Kleding – 20% KORTING met Promo Code FREEDOM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....