De spanning in de Formule 1 loopt hoog op nu McLaren zich klaarmaakt om de strijd met Red Bull aan te gaan voor de titel. Maar volgens McLaren CEO Zak Brown zal het team niet vervallen in vuile spelletjes. “We zijn bereid om het gevecht aan te gaan, maar we gaan niet nasty worden,” aldus Brown.

Na een reeks succesvolle updates aan hun auto’s, heeft McLaren de prestatiekloof met Red Bull in de afgelopen weken aanzienlijk verkleind. In de laatste zes races was McLaren zelfs het hoogst scorende team. Deze indrukwekkende comeback heeft de spanningen tussen Brown en zijn Red Bull-tegenhanger, Christian Horner, doen toenemen, vooral na de race-eindigende botsing tussen Norris en Verstappen in Oostenrijk.

Perez’ Strubbelingen Bieden Kansen

Sergio Perez’s aanhoudende problemen met zijn prestaties in de tweede Red Bull wagen hebben de deur opengezet voor McLaren om een onverwachte gooi naar de titel te doen, nu ze halverwege het seizoen een achterstand van 78 punten proberen te dichten.

Met beide teams die naar verwachting gelijkwaardig zullen presteren in de tweede helft van het seizoen, benadrukt Brown dat McLaren klaar is voor de strijd zonder over de grenzen te gaan. “Ze lijken soms een win-at-all-costs mentaliteit te hebben. Dat is niet hoe wij racen, maar we denken dat je de strijd kunt aangaan zonder nasty te zijn,” zegt Brown.

Strategische Missers Belemmeren Succes

Lando Norris behaalde zijn eerste overwinning in Miami, maar verschillende strategische fouten hebben hem en teamgenoot Oscar Piastri ervan weerhouden deze prestatie te herhalen. In Silverstone gaf McLaren de kans weg aan Lewis Hamilton om Mercedes’ tweede overwinning op rij te behalen, terwijl Max Verstappen van Red Bull drie overwinningen behaalde op weekenden waar hij niet de snelste auto had.

Team Behoudt Rust in Strijd om Overwinningen

Brown benadrukt dat de extra druk van het vechten om overwinningen in plaats van incidentele podiumplaatsen geen negatieve impact heeft gehad op het team. “Het is een goede stress om te weten dat elke fout cruciaal kan zijn voor een raceoverwinning,” legt Brown uit. “Op de pitmuur merk je geen verschil of we voor de overwinning racen of voor de tiende plaats. Het is business as usual, en dat is wat je wilt zien.”

Nieuw, Maar Zelfverzekerd Team

Hoewel dit McLaren-team relatief nieuw is in het strijden om overwinningen, benadrukt Brown dat er genoeg winnaarsmentaliteit is binnen de Woking-crew om recente fouten in de race-uitvoering te corrigeren. “Er zijn veel raceoverwinningen en kampioenschappen binnen McLaren. Terwijl het voor mij wat nieuwer is, hebben mensen zoals Andrea Stella dit al vaak meegemaakt met de beste teams en rijders ter wereld.”

McLaren is hongerig naar succes en zeer kritisch op zichzelf. “Als we een fout maken, bespreken we dat intern en doen we een gedetailleerde post-race analyse. Er is veel vertrouwen binnen het team,” sluit Brown af.

De strijd om de Formule 1 titel belooft nog spannender te worden nu McLaren en Red Bull zich opmaken voor een epische confrontatie. Zal McLaren erin slagen om zonder vuile spelletjes de hegemonie van Red Bull te doorbreken? De tijd zal het leren, maar één ding is zeker: McLaren is vastberaden en klaar voor de strijd!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....