Tijdgeest Magazine is al bijna 18 jaar een tweewekelijke, gratis publicatie, een boomerhobby via het ludieke kerkgenootschap De Vlamdragers. 
van 15 juli 2024

over plantmuziek, hertshooi, Godsbesef, Anunnaki, Gilgamesh &
LinkedIN/out.

MUSIC OF THE PLANTS

Planten zijn wel of niet goed om te eten, ze hebben water en mest en licht nodig. Dat was het dan weer? O nee! In de Italiaanse ecocommune Damanhur wordt voor € 398 een bamboeboxje aangeboden dat de subtiele trillingen, die planten uitzenden naar soortgenoten, omzet in klanken via verschillende instrumenten. Soms is er niks hoorbaar (als mijn elektrische kacheltje aangaat), soms pingelt er urenlang een groenstoffelijk iemand wazig op een keyboard.
Planten, struiken en bomen waarschuwen elkaar zo voor ellende en vijanden, dat wisten we al. Ze maken ook geraffineerd chemische stofjes aan die rupsen afweren of die juist weer rupsetende insecten of vogels aantrekken. Mijn planten piepen bij watertekort. In tegenstelling tot mensen kunnen ze gelukkig niet ‘verkeerd’ denken.

Hoe heerlijk staan onze wegbermen er bij de laatste tijd: minder gemaaid als beleid! Nationaal Ecologisch Bermbeheer vol klaprozen, korenbloemen, manshoog vingerhoedskruid, ook leuk voor de insecten. Tot zover het positieve nieuws. Verderop ademt Tm weer veel sikkeneurigheid.

PLANTENCOMMUNICATIE

Planten onderzoeken hun bodem en werken samen met een heel ecosysteem van paddenstoelen, diertjes en microben. Ze hebben ook slim via wonderbaarlijke zintuigen nagedacht hoe ze hun zaden of pollen het best kunnen verspreiden. “Eet mij rustig op tot aan mijn wortels, maar laat me ondertussen even mijn stekelzaad in jouw vacht deponeren!”
Planten overleven zelfs op een minimum aan licht, ondergronds als mossen zelfs in het totale donker. Knap! En kennelijk kan een liaangeest (via ayahuasca) zelfs (griezelig) communiceren met mensen?! Dan moet je maar helemaal niet verder willen denken over hoogbewustzijn bij dieren (My Octopus Teacher!). Of over samenwerkende walvissen bij hun haringvangst!

UIT HET BOS ETEN? HERTSHOOI?

Deelname in de Postcodeloterij leverde in juni een handig uitvouwbaar veldgidsje op en het boek Wilde Bloemen & Planten in Nederland. Die gele Brem herken je misschien nog wel maar Hertshooi? En die Grote Wederik?
Een groen uitzicht is sowieso helend bij ziekte, hele Italiaanse bergdorpen overleefden een strenge winter op ingemaakte brandnetels.

Tik het maar in: “Fytotherapie medicinale kruiden- en plantengids” en je vindt meteen uit dat de wortels van de Ashwaganda sterk libidoverhogend zijn en dat meneers spermaproductie met 40% toeneemt nadat het fijn gekauwd wordt. Lastig dat het bloemske alleen in Azië en Afrika groeit. Een potje dan maar weer?
Ook blad en stengel van de Damiana is niet alleen psychoactief maar ook een superbe seksstimulator. De depressiestand vliegt de deur uit.
Vrouwen hebben weer baat bij de bloeiende Rode Klaver tijdens overgangsklachten. Dat ontembare onkruid in je tuin, dan die Heermoes? Is ideaal tegen kalknagels. En dat je de fraaie vruchten van de Mariadistel kunt gebruiken na overmatig alcoholgebruik? Wist je niet met je bezopen kop! Toch? € 4,95 kostte dat gidsje! Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open.

Even een flauw Engels grapje tussendoor: “What is more sexy than roses on a piano?” Denk, denk: “Tulips on a organ!” Denk, dank.

Ashwaganda verjongt!

ONTWIKKELING VAN HET GODSBESEF

Feest van de Week: Willem Engel is vrijgesproken van de aanklacht Opruiing. Fijn dat wij Facebook hebben!  Vergelijkbare gebeurtenissen van duizenden jaren geleden zijn toen op kleitabletten ingekrast. Belastingboekhoudingen en regeerlijsten van koningen. Maar ook planetaire aanvliegroutes naar de aarde. Irak, het vroegere Mesopotamië, ligt vol met dat kras- en spijkerwerk. Juist daarom moest er daar veel vernietigd worden, omdat wij anders zouden snappen dat er geen tijd bestaat en alles zich herhaalt…
Het lijkt er zo langzamerhand wel op dat onze God van Liefde geschapen is door en vanwege het collectieve verlangen van de mens, niet andersom. Het universum is namelijk gewoon gebouwd als een gigantisch brein, beweren wetenschappers. Lezen!

Ik legde kortgeleden op de TM-website en op www.wanttoknow.nl nog even uit hoe het Bijbelboek Genesis een weerslag is van de ervaringen van aartsvader Abraham, die uit de Soemerische cultuur van Ur verhuisde naar Palestina. Hij nam de plaatselijke mysterieverhalen mee en zo kwamen ze in de Oudtestamentische Bijbel terecht. Ja, ja, alsof ze origineel waren.
Dat was dus niet zo, al die Genesisverhalen waren veel en veel ouder. Ondanks wat Harriet Algra alsmaar beweert.

HALVE EN HELE BIJBELS

Dan is er nog een fors verschil tussen de Ethiopische bijbel (800 jaar ouder, fraai geïllustreerd, 88 boeken) en de politiek afgeslankte Statenbijbel (66 boeken). Zo kun je Gods Woord nog alleen maar vertrouwen als je het zelf in je oor hoort!

Trouwens die Paulus, die heeft Jezus nooit ontmoet en indertijd (rond het jaar 70) met behulp van de Joodse Levieten en de evangelist Marcus, lekker een ouder (Bron)stuk uit het jaar 37 herschreven waar de Romeinen leuk kerks mee uit de voeten konden. En zo kon het Vaticaan een wereldmacht worden.
Jezus stamde af van de legendarische Koning David en al zijn nakomelingen zijn door het Vaticaan ingeschoven in alle Europese vorstenhuizen. Helaas is onze koninklijke bloedlijn in die zin onderbroken omdat Juliana geen echt kind was van Wilhelmina en W.A. dus een doodgewone burger. Dat is een opluchting! HalfoorTrump zou wel op die lijst staan, net als veel Amerikaanse presidenten.

Buitenaardse invloed werd op veel Sumerische kleitabletten ingebeiteld.

ELOHIM EN ANUNNAKI

Daarom moeten we bij mijn verhaal ook de buitenaardse kaart leggen, de Elohim, de Powerful Ones! Luister maar naar de schrijver van het boek Escaping from Eden, Paul Wallis op YouTube. Ook serieuze wetenschappers (Harvard) zijn het inmiddels vet met hem eens: ze bestaan echt, die Cryptoterrestrials. “Oude beschavingen leven nog steeds vermomd onder ons en tussen ons in.” Zoek voor meer spannends (2e hands) naar Bob Frissels boek Niets in dit boek is waar maar het is precies zoals het is!

Laten we het prachtige ontcijferingsonderzoek door Zecharia Sitchin van die meer dan 200.000 Sumerische kleitabletten zeer serieus nemen.
Drie Semitische talen in cuneiform, het spijkerschrift, zoals ingegraveerd op het Behistun monument in Mesopotamië, werden in 1869 de ideale vertaalsleutel voor de geschiedschrijvers. Die tabletten gaven onder andere het allereerste contact weer met buitenaardse bezoekers, de Anunnaki. Die zouden hun eigen genetische code hebben binnengebracht in mensapen om zo een gehoorzame slaaf/arbeider in hun goudmijnen te kunnen creëren. De luie apensoort lieten ze lopen/liggen.

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2025, per half kalenderjaar dus) van € 20 op de rekening van onze hoofdsponsor, de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten je dan maar € 20 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,60 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 9.800 views per maand.

* Uitgeverij Succesboeken geeft een buitengewoon boeiende maandmailing uit met recensies van nieuwe titels. Kijk zelf eens!

* Bitcoins rijzen en dalen door sluwe aan- en verkopen. Als je gewoon een lange termijn aankan, dan is dit  de link die ik vertrouw.

* Zomers, kleinschalig SOULSTEPSfestival op de Uelenspieghel in Uffelte, 7 t/m 11 augustus, geestverwanten, natuur, co-creatie, kamperen, klankschalen, kids, Familie Opstellingen, muziek & vega. Top!

* Onvrede in Nederland? Vergelijk eens de kwaliteit van Prof. Pim Fortuyn met het gedrag van Geert Wilders. Een documentaire over de verkiezingen van 2002. En hoe daar de moordaanslag werd voorbereid.

* Nieuwe dansplek voor echte liefhebbers: de Vereniging CoCreatie Khulana runt een nieuwe club in de voormalige Haagse Poort, Paviljoensgracht 18. Open voor werkplekken en evenementen.

GILGAMESH

Waarschijnlijk al 5000 jaar geleden werd tijdens de Babylonische cultuur als de koning van Uruk een reusachtige halfmens/halfgod van vijfmetertien beschreven, de heer Gilgamesh. Zijn indrukwekkende zoektocht naar de onsterfelijkheid van zijn buitenaardse vader is uitgebreid beschreven in talloze volksverhalen uit die tijd. Zulke enorme reuzen waren de nazaten van een dynastie die 24.510 jaar zou voortleven! Er liggen er nog tallozen begraven op Sardinië!

Die Elohim werden trouwens meer dan duizend jaar oud volgens hun op zuilen ingegraveerde regeerperioden! De eerste acht koningen regeerden samen namelijk meer dan 30.000 jaar over de aarde! Op beelden zie je ze vaak met vleugels vereeuwigd. Na die periode werd dat deel van de aarde door een immense zondvloed overspoeld (het verhaal van Noach).

LINKEDIN CENSUUR

Geklooi hier en nu. Gelukkig heeft de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antoino Gutierres,  recent het licht gezien in de strijd tegen “schadelijke misinformatie, desinformatie en haatzaaiende taal.” Hij presenteerde een plan om internationaal algoritmen en geautomatiseerde beoordelingsprocessen te programmeren zodat alle webverkeer gefilterd kan worden op verwerpelijke of politiek gevoelige inhoud. Zo fijn dat ik nog steeds de dans ben ontsprongen. Want ik schrijf (hinderlijk) vaak over bevolkingscontrole, surveillance, regeringspropaganda en censuur.
Ai, indertijd was ik direct kritisch over de Corona-hype en kreeg dus straf, levenslang verbannen van LinkedIn. Mijn account met 13.500 contacten krijg ik niet meer terug. Wie is dat wel gelukt en hoe? Ik hang in hun spinnenweb te wachten op een wonder.

 WHO-MOP

Bill Gates heeft zijn vrouw Melinda in de rolstoel gezet en zet er de gang in. Melinda is verdoofd door het nieuwe vaccin en vraagt in een beginnende shock: “Waar breng je me heen, Bill?” Bill denkt aan zijn offer om de overbevolking aan te pakken en besluit dapper doch streng te zijn: “We gaan naar het crematorium, Melinda!” Zijn vrouw worstelt met de tyraps om haar polsen: “Maar ik ben nog helemaal niet dood, Bill!” Bill houdt voet bij stuk: “Maar we zijn ook nog niet bij het crematorium, schat!”

STOPPEN MET DUIMEN?

Stoppen met roken is de hel, maar als men niet meer lekker kan duimen?! K.U.T. Misschien moet je toch nog even mijn domino orakel raadplegen voor iets anders met je duim. En elke week Ron Fonteine lezen van Leefbewust.com!

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 10.010 lezers, ontvangen door 1752 abonnees via de website en door 4.580 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Patrick Kicken, een lezing op Sterrenstof en een gesprek met Peter Toonen bij Café Weltschmerz. Den Haring is lid van de

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....